• Business

    The italian job και στην Αθήνα. Κλέβουν Range Rover (σε 2 λεπτά) και ζητάνε 10.000 ευρώ


    Πριν από περίπου 20 ημέρες σπείρα από 3 η 4 άτομα έσπασε το τζάμι ενός πολυτελούς Range Rover αξίας 150.000 ευρώ κάπου στην Κηφισιά. Αφού το έβαλαν  μπροστά εξαφανίστηκαν και το παράτησαν σε μια αλάνα κάπου στην Αττική. Ο λόγος προφανής. Ήθελαν να διαπιστώσουν εάν το αυτοκίνητο διέθετε GPS. Μετά από 24 ώρες αφού κανείς δεν το ανακάλυψε ( άρα δεν είχε GPS) κάλεσαν τον ιδιοκτήτη του και του ζήτησαν το ποσό των 10.000 ευρώ για να του αποκαλύψουν που το είχαν παρατήσει. Ο ιδιοκτήτης γνωστός επιχειρηματίας της Αθήνας δεν χρειάστηκε να σκεφθεί πολύ. Συμφώνησε να δώσει τα χρήματα. Η συναλλαγή έγινε και ο επιχειρηματίας πήγε στο σημείο που είχε οριστεί και βρήκε το αυτοκίνητο του. Εκτός από το σπασμένο τζάμι το αυτοκίνητο ήταν άθικτο.

    Τις τελευταίες 7-8 εβδομάδες όπως πληροφορείται το mononews.gr έχουν παρατηρηθεί πάνω από 30 αντίστοιχα φαινόμενα. Σπείρα η οποία αποτελείται (σύμφωνα με εκτιμήσεις ) από 3 η 4 άτομα “χτυπάει” Range Rover κατασκευής 2011 έως 2015 τα οποία καινούργια αξίζουν πάνω από 150.000 έως 170.000 έκαστο. Τα αυτοκίνητα αυτά παίρνουν μπροστά μέσα σε 2 λεπτά καθώς η σπείρα λέγεται ότι έχει προμηθευτεί ένα προηγμένο λογισμικό. “Μέσα σε 2 λεπτά το αυτοκίνητο έχει κάνει φτερά. Επί της ουσίας η ασφάλεια που προσφέρουν είναι μηδαμινή” λέει στο mononews επιχειρηματίας που του έκλεψαν το αυτοκίνητο προ ολίγων εβδομάδων.

    Range Rover

    Η επιστολή στην εταιρία

    Το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι σχεδόν διάτρητο όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι  ιδιόκτητες  λέγεται ότι εξόργισε έναν κάτοχο RANGE ROVER ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες , έστειλε επιστολή (όχι και τόσο ευγενική) στον CΕΟ για την Ευρώπη της εταιρίας (Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF).

    Πηγές έλεγαν στο mononews.gr ότι αφού του ανέφερε το περιστατικό του διαμαρτυρήθηκε καθώς υποτίθεται ότι η εταιρία διαφημίζει ότι το αυτοκίνητο αυτό δεν μπορεί να κλαπεί. Και όμως όπως του εξήγησε η σπείρα με το συγκεκριμένο λογισμικό το έβαλε μπροστά μέσα σε 2 λεπτά.

    Όμως δεν ήταν όλοι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων αυτοκινήτων τόσο άτυχοι. Άλλος επιχειρηματίας επειδή έχει τοποθετήσει στο ΙΧ κρυφό διακόπτη, η σπείρα δεν κατάφερε να το βάλει μπρος και να το κλέψει. Προσπαθούσαν πάνω από 20 λεπτά λένε πηγές αλλά τελικά έφυγαν άπρακτοι. Πάντως μέχρι στιγμής η σπείρα δεν έχει συλληφθεί. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κάποια από τα αυτοκίνητα που δεν έχουν βρεθεί ίσως και να έχουν “εξαχθεί” στο εξωτερικό καθώς τα συγκεκριμένα Range Rover έχουν μεγάλη πέραση κυρίως στην Βουλγαρία.

    Διαβάστε ακόμα: 

    http://www.mononews.gr/d-diamantidis-edose-31-ekat-dolaria-gia-tin-ananeosi-tou-stolou-tou/40239

     

    Διαβάστε ακόμα: 

    http://www.mononews.gr/ta-gerakia-tis-maltas-pou-krivonte-i-servers-ton-ellinikon-eterion-tou-diadiktiakou-stichimatos/40386



    ΣΧΟΛΙΑ