• Business

    Γιατί η κ. Άννα Αγγελικούση αγόρασε πλοίο του Πέτρου Παππά. Πόσο πουλήθηκε

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Στα χέρια της ναυτιλιακής εταιρίας Alpha Bulkers, συμφερόντων της Άννας Αγγελικούση, πέρασε το πλοίο ξηρού φορτίου Obelix, αντί του ποσού των 23,3 εκατ. δολαρίων. Το πλοίο, που κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία πριν πέντε χρόνια, πουλήθηκε από τη Star Bulk, συμφερόντων του κ. Πέτρου Παππά, σε τιμή η οποία, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποτυπώνει την «βουτιά» των τιμών πώλησης των πλοίων της κατηγορίας capesize στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 24 ετών. To mononews.gr σε παλαιότερο άρθρο του είχε αναφερθεί στις προθέσεις του κ. Παππά να πουλήσει 4 πλοία . Ο εφοπλιστής σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.

    Σύμφωνα με το vesselsvalue.com η τρέχουσα αγοραστική αξία ενός πλοίου capesize, πέντε ετών, ανέρχεται στα 23,87 εκατ. δολάρια, δηλαδή 60% χαμηλότερα από τη μέση αξία των 61,76 εκατ. δολάρια που υπολογίζεται. Τα capesize αποτελούν μία κατηγορία πλοίων ξηρού φορτίου, χωρητικότητας 110.000 έως 199.999 dwt, που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για την μεταφορά σιδηρομεταλλευμάτων ή άνθρακα και σε μικρότερο βαθμό δημητριακών προιόντων, σε δρομολόγια μακρινών αποστάσεων.

    Οι κύριες Άννα Αγγελικούση και Ειρήνη Νταιφά
    Οι κύριες Άννα Αγγελικούση και Ειρήνη Νταιφά

    Η Άννα Αγγελικούση, αδελφή του Γιάννη Αγγελικούση, ακολουθεί από το 2000 τη δική της, εξίσου επιτυχημένη πορεία στο χώρο της ναυτιλίας. Ελέγχει συνολικά τέσσερις ναυτιλιακές εταιρίες, ενώ από το 2013 στη διοίκηση των επιχειρήσεων της επιτελικές θέσεις κατέχουν και τα τρία της παιδιά.

    Η οικογένεια Αγγελικούση είναι γνωστή παγκοσμίως, καθώς ο Γιάννης Αγγελικούσης, σύμφωνα με τη Lloyd’s List Top 100 2015, τη λίστα με τους 100 ανθρώπους που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στη ναυτιλία, είναι πρώτος μεταξύ των ελλήνων και πέμπτος σε όλο τον κόσμο. Διαθέτει στόλο 143 πλοίων, δυναμικότητας 26,8 εκατ. τόνων.

     



    ΣΧΟΛΙΑ