• Business

    Σ. Χατζηιωάννου: Ο Κύπριος ιδρυτής της EasyJet ανοίγει αλυσίδα super market στη Βρετανία


    Ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας και ιδρυτής της Easyjet, φαίνεται πως κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, ο “Σερ Στέλιος”, όπως τον αποκαλεί η βρετανική εφημερίδα “Telegraph”, ξεκίνησε τη δημιουργία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ “EasyFoodStores” στην Βρετανία.

    Ειδικότερα, ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας θέλει να προωθήσει τη μόδα των φθηνών σούπερ μάρκετ, ένα δύσκολο εγχείρημα, αφού η συγκεκριμένη αγορά είναι κορεσμένη και ο ανταγωνισμός έντονος.

    Η σκέψη του Στέλιου Χατζηιωάννου να κάνει κάτι τέτοιο, ήρθε, βλέποντας ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα πληθαίνουν στις συνοικίες του Λονδίνου, αναζητώντας όλο και περισσότερο οικονομικά προϊόντα. ‘Όμως, η αγορά είναι δύσκολη αφού οι ίδιοι οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα επιλεκτικοί στη σίτισή τους. Όμως ο Στέλιος Χατζηιωάννου τολμά αφού θεωρεί ότι υπάρχουν ακόμα σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και πως το χαμηλό κόστος θα προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα.

    Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, το κατάστημα του Στέλιου Χατζηιωάννου άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα. Συνολικά 76 προϊόντα θα πωλούνται στο κατάστημά του σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές για όλο τον Φεβρουάριο . Το κατάστημα του Ελληνοκύπριου επιχειρηματία βρίσκεται στο Park Royal West, στη βρετανική πρωτεύουσα.



    ΣΧΟΛΙΑ