• Business

    Η Σοφία Βακάκη εκπαιδεύεται, για να αναλάβει την διοίκηση της JUMBO

    Βακάκης

    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής της εταιρείας Jumbo


    Όπως ο ίδιος έμαθε την δουλειά από τον πατέρα του, έτσι ήρθε και η δική του σειρά να διδάξει τα παιδιά του. Η είσοδος της κόρης του Mr Jumbo, Σοφίας, στο ΔΣ της εισηγμένης και μάλιστα με καθήκοντα Εκτελεστικού Μέλους, δείχνει ότι αρχίζει να ετοιμάζεται η διάδοχη κατάσταση. Με οικονομικές σπουδές στις ΗΠΑ, η Σοφία ξεκίνησε να εργάζεται ως υπάλληλος της εταιρείας, αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου της και την επιστροφή της στην Ελλάδα. Στο πλευρό του πατέρα της, μαθαίνει όλα τα ¨μυστικά¨ της πετυχημένης αλυσίδας, ώστε σε λίγα χρόνια να είναι σε θέση να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις.

    Αυτή την φωτογραφία έχει επιλέξει η Σοφία Βακάκη για προφίλ στη σελίδα της στο facebook.
    Αυτή την φωτογραφία έχει επιλέξει η Σοφία Βακάκη για προφίλ στη σελίδα της στο facebook.

    Η ίδια κερδίζει τις εντυπώσεις από την ευγενική της φυσιογνωμία, το νεαρό της ηλικίας και το ζήλο που δείχνει για να μάθει όλες τις πτυχές του επιχειρειν. Αξιοσημείωτο είναι ότι εργαζόταν ως υπάλληλος πολύ πριν μπει στο ΔΣ, παρότι ιδιοκτήτρια! Το γεγονός αυτό καταδεικνύει προσωπικότητα χαμηλών τόνων με θέληση να μάθει τις business από το Α έως το Ω.

    H ένταξή της στο ΔΣ αποτελεί για την αγορά, τη «συνέχεια» των JUMBO. Εξάλλου είναι γνωστό ότι ο Απόστολος Βακάκης προσπαθεί να “μυήσει” και τα τρία του παιδιά στον κόσμο των JUMBO. Μάλιστα, η κόρη του Χριστίνα, ασχολήθηκε με τις δημόσιες σχέσεις της Jumbo, αλλά και με την συνεχή αναβάθμιση της ιστοσελίδας της εταιρίας και το eshop. Τελικά την κέρδισε η μαγειρική και τώρα σπουδάζει σεφ σε μία από τις πιο γνωστές σχολές στο Μαϊάμι. Ο βενιαμίν της οικογένειας Γιώργος κάνει επιχειρηματικές σπουδές στις ΗΠΑ.

    Κωνσταντίνος Βενετόπουλος, Σοφία Βακάκη.
    Κωνσταντίνος Βενετόπουλος, Σοφία Βακάκη.

    Αν και δεν θέλει να καταπιέζει τα παιδιά του ως προς το τι θα κάνουν σε επαγγελματικό επίπεδο, όνειρο του Απόστολου Βακάκη είναι να ασχοληθούν και τα τρία παιδιά του με την αυτοκρατορία των JUMBO. Εξάλλου στις μέρες μας, ελάχιστες επιχειρήσεις καταγράφουν την οικονομική ευρωστία της JUMBO. Tο διάστημα Iουλίου- Δεκεμβρίου 2015, ο όμιλος σημείωσε αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 8,97% στα 371,75 εκατ. ευρώ.

    Η αρχή, που σίγουρα ο 62χρόνος Αιγύπτιωτης που βρίσκεται στο τιμόνι της JUMBO θα προσπαθήσει να διδάξει στα τέκνα του είναι η αγάπη για την δουλειά. Ο ίδιος δουλεύει τουλάχιστον 12 ώρες την ημέρα. Τι κι αν ο τζίρος ξεπερνάει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ (στα 541 εκατ. ευρώ το 2014), ο ταλαντούχος επιχειρηματίας, Απόστολος Βακάκης, είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στο γραφείο του.

    Η πρώην σύζυγος του Απόστολου Βακάκη, Έφη με την κόρη τους Χριστίνα.
    Η πρώην σύζυγος του Απόστολου Βακάκη, Έφη με την κόρη τους Χριστίνα.

    Όποιος αναλάβει το management μιας τέτοιου μεγέθους αλυσίδας θα πρέπει να έχει άποψη σε όλα και να είναι κυριολεκτικά παντου! Ο επικεφαλής των Jumbo χρησιμοποιεί τακτικά το ελικόπτερο για να μετακινηθεί στο δίκτυο των 73 καταστημάτων σε τέσσερις χώρες (53 στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 7 στη Ρουμανία). Κάθε τι που αφορά τα JUMBO έχει την σφραγίδα του. Από τις εισαγωγές μέχρι και τις πολυσυζητημένες διαφημίσεις!



    ΣΧΟΛΙΑ