• Business

    Επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς από σήμερα στο Mega


    Στο… «Παρά Πέντε» (για να θυμηθούμε και ένα από τα πιο επιτυχημένα σίριαλ του καναλιού) βρέθηκε λύση για το Mega, που από σήμερα επιστρέφει στην κανονικότητα, μετά τη χθεσινή κατ’ αρχήν συμφωνία στο διοικητικό συμβούλιο του τηλεοπτικού σταθμού.

    Τι ακριβώς έγινε στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο; Πολύ απλά, οι τρεις βασικοί μέτοχοι του Mega (δηλαδή οι οικογένειες Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη) αποδέχθηκαν την πρόταση του ισχυρού άνδρα των Αττικών Εκδόσεων, Θεοχάρη Φιλιππόπουλου, για την πραγματοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της «Τηλέτυπος Α.Ε.» ύψους 22,7 εκατομμυρίων ευρώ. Μία πρόταση που προβλέπει μείωση των επιτοκίων δανεισμού της εταιρίας, όπως επίσης και αναδιάρθρωση όλων των δανείων.

    Μετά την εξέλιξη αυτή, τα πράγματα φαίνεται πως βαίνουν ομαλά για το Μεγάλο Κανάλι. Εντός της ημέρας οι μέτοχοι θα καταθέσουν τα προβλεπόμενα χρήματα (προκαταβολή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 3 εκατ. ευρώ) στο εντελώς άδειο αυτή τη στιγμή ταμείο του Mega, και κατόπιν θα ενημερώσουν τις τράπεζες ότι τα χρήματα έχουν συγκεντρωθεί, ώστε να απελευθερωθούν οι λογαριασμοί του καναλιού και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση των δανείων της «Τηλέτυπος Α.Ε.». Αυτό θα επιτρέψει την καταβολή των οφειλών προς τους εργαζομένους του Mega, που το τελευταίο διάστημα έχουν περάσει πολύ δύσκολα λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον του καναλιού. Η καταβολή των οφειλών αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ωρών ή ημερών.

    Με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου διασφαλίζεται η συνέχεια του ιστορικού καναλιού, με τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο να μπαίνει στο Mega ως βασικός μέτοχος, ενώ ικανοποίηση επικρατεί και μεταξύ των εργαζομένων του καναλιού, που βλέπουν τα χειρότερα να απομακρύνονται.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/olo-to-paraskinio-pou-travixe-to-mega-apo-to-keno/48368



    ΣΧΟΛΙΑ