• Business

    Apple: Χρυσό μπόνους 750 εκατ. δολαρίων για τον Τιμ Κουκ

    • NewsRoom
    Apple: Χρυσό μπόνους 750 εκατ. δολαρίων για τον Τιμ Κουκ

    Tim Cook, CEO της Apple


    Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, έχει λάβει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια μετοχές στον τεχνολογικό κολοσσό, καθώς συμπληρώνει δέκα χρόνια στη θέση του.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε η Apple στην αμερικανική Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) ο Τιμ Κουκ πούλησε μετοχές του για περισσότερα από $750 εκατομμύρια.

    Οι μετοχές αυτές ήταν μέρος της συμφωνίας που είχε όταν ανέλαβε τη θέση του συνιδρυτή Steve Jobs.

    Το bonus εξαρτάται από το πόσο καλά είχαν πάει οι μετοχές της Apple σε σύγκριση με άλλες εταιρείες στον δείκτη μετοχών του S&P 500.

    Σύμφωνα με το bbc.com , όπως αναφέρεται στην κατάθεση της Apple στην SEC, ο κ. Cook ήταν επιλέξιμος για το bonus καθώς οι μετοχές της Apple είχαν αυξηθεί κατά 191,83% τα τελευταία τρία χρόνια.

    Σημείωσε επίσης ότι η τιμή της μετοχής της Apple αυξήθηκε κατά 1.200% από τότε που έγινε διευθύνων σύμβουλος στις 24 Αυγούστου 2011.

    Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το iPhone, το iPad και το MacBook έχει πλέον αποτίμηση στην αγορά σχεδόν 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

    Πέρυσι, ο κ. Κουκ συμφώνησε σε ένα νέο πακέτο αμοιβών που ισχύει έως το τέλος του 2026.

    Τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην SEC έδειξαν επίσης ότι την εβδομάδα ο Κουκ χάρισε μετοχές της Apple αξίας σχεδόν 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε φιλανθρωπικό σκοπό, χωρίς να κατονομάσει τον παραλήπτη.

    Διαβάστε επίσης

    Apple: Μετά τον Ιανουάριο του 2022 η επιστροφή των εργαζομένων της στα γραφεία



    ΣΧΟΛΙΑ