• Business

    Από τις 23/2 οι αιτήσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    • NewsRoom
    O υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης

    O υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης


    Την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων (με αρχικό προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ) και μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα η πρόσκληση για το πρόγραμμα πράσινης μετάβασης.

    Τα παραπάνω επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση του ΕΣΠΑ 2021-2027, στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), στη Θεσσαλονίκη.

    Όπως επισήμανε ο κ. Τσακίρης, σε αυτά τα προγράμματα, συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ, θα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ακόμα και αυτές που λειτουργούν με καθεστώς franchising.

    Πρόσθεσε, δε, ότι οι επιχειρήσεις, πλέον, δεν θα αξιολογούνται και εφόσον πληρούν κάποια τυπικά κριτήρια θα εντάσσονται στα προγράμματα με σειρά προτεραιότητας. Ως αποτέλεσμα, από την υποβολή της αίτησης μέχρι την ένταξη στο πρόγραμμα θα μεσολαβεί ενάμισης μήνας, αντί για 18 μήνες, όπως συνέβαινε με το προηγούμενο καθεστώς.

    Ο κ. Τσακίρης τόνισε ότι με την ψηφιακή διασύνδεση με φορείς όπως η ΑΑΔΕ και η «Εργάνη» μειώνονται σημαντικά τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλει η μικρομεσαία επιχείρηση.

    Κατά την προσφώνησή της η πρόεδρος του ΣΒΕ Λουκία Σαράντη, τόνισε ότι η βιομηχανία αναμένει τα χρηματοδοτικά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ για την υλοποίηση επενδύσεων, για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό, την πράσινη ανάπτυξη και την παραγωγή νέων υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων.

    Κατά την κ. Σαράντη, οι ευκαιρίες από το νέο ΕΣΠΑ θα πρέπει να γίνουν οι πολλαπλασιαστές της ανάπτυξης στη χώρα και ειδικά στην περιφέρεια.

    Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας και στελέχη επιχειρήσεων, που έθεσαν ερωτήσεις στον κ. Τσακίρη.

    Διαβάστε επίσης:

    Τσακίρης: Μοναδική ευκαιρία με τη συνδρομή ΕΣΠΑ-Ταμείου Ανάκαμψης να διαμορφωθούν οι πολίτες και οι εργαζόμενοι της επόμενης ημέρας



    ΣΧΟΛΙΑ