• Business

    Απειλείται με πτώχευση το British Council λόγω της πανδημίας


    Το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council), ένας οργανισμός που προωθεί τη βρετανική γλώσσα και τον πολιτισμό στο εξωτερικό, απειλείται με πτώχευση μετά την κατάρρευση των εσόδων του λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Νάιτζελ ‘Ανταμς, το Βρετανικό Συμβούλιο ζητεί δάνειο ύψους 60 εκατομμυρίων στερλινών (66 εκατομμύρια ευρώ) από ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης.

    “Τα εμπορικά έσοδα του Βρετανικού Συμβουλίου επλήγησαν σοβαρά από την Covid-19, με αποτέλεσμα να έχει σημαντικές απώλειες και κίνδυνο αφερεγγυότητας”, ανακοίνωσε σε γραπτή δήλωση προς τους βουλευτές, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του κοινοβουλίου.

    Τα μέτρα εξοικονόμησης, όπως η μερική ανεργία, που εφαρμόζονται από τον οργανισμό δεν είναι αρκετά. “Χωρίς πρόσθετη κυβερνητική υποστήριξη, το Βρετανικό Συμβούλιο σύντομα θα καταστεί αφερέγγυο”, δήλωσε ο υφυπουργός.

    Το Βρετανικό Συμβούλιο ιδρύθηκε το 1934 για να προωθήσει τον βρετανικό πολιτισμό και να καταπολεμήσει την άνοδο του φασισμού. Έχει παρουσία σε 100 χώρες και απασχολεί 7.000 εργαζόμενους.



    ΣΧΟΛΙΑ