• Business

    «Ανεβάζουν στροφές» τα Attica Stores – Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα καταστήματα σε The Mall Athens και Golden Hall

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Καλύτερα των προσδοκιών εξελίσσεται η εμπορική κίνηση στα πολυκαταστήματα Attica. Δυο εβδομάδες μετά την άρση των περιορισμών και την επαναλειτουργία της αγοράς, οι διοικούντες την εταιρεία δηλώνουν ικανοποιημένοι –υπό τις παρούσες συνθήκες- τόσο από την προσέλευση του κόσμου όσο και από την πορεία του τζίρου.

    Με εξαίρεση το κατάστημα που στεγάζεται στο City Link στο κέντρο της Αθήνας, τα υπόλοιπα σημεία της αλυσίδας παρουσιάζουν θετική εικόνα και ειδικά όσα βρίσκονται στα εμπορικά κέντρα της Lamda Development, The Mall Athens και Golden Hall έχουν εκπλήξει ευχάριστα με τις επιδόσεις τους.

    «Τα καταστήματα στα εμπορικά κέντρα της Lamda έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά. Έχει ανέβει σημαντικά η μέση απόδειξη και οι πελάτες έρχονται αποφασισμένοι να ψωνίσουν», σημειώνουν χαρακτηριστικά πηγές της εταιρείας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως όσο περνάνε οι μέρες τα πράγματα βελτιώνονται όλο και περισσότερο, περιορίζοντας σημαντικά τις απώλειες των πρώτων ημερών επαναλειτουργίας που σήμερα αθροίζονται σε περίπου 15% σε επίπεδο πωλήσεων.

    Μάλιστα, όπως λένε εάν ισορροπήσει και το κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, τα πράγματα θα αλλάξουν αισθητά προς το καλύτερο. Η κάμψη που καταγράφει η εμπορική κίνηση της Αθήνας έχει προβληματίσει τους επιχειρηματίες, οι οποίοι ελπίζουν να αλλάξει άρδην η κατάσταση το επόμενο διάστημα.

    Πολλοί αποδίδουν τη διστακτικότητα του κόσμου να κατέβει στο κέντρο στην ανησυχία που υπάρχει ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες για τις μετακινήσεις με τα μαζικά μέσα μεταφοράς ενώ κάποιοι άλλοι εκτιμούν πως ρόλο παίζει και το γεγονός πως αρκετοί εργαζόμενοι σε εταιρείες του κέντρου, οι οποίοι αποτελούν πελάτες των εμπορικών καταστημάτων δεν έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους λόγω των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις για τον κορονοϊό.

    Το επόμενο διάστημα θα κρίνει αρκετά για την πορεία του λιανεμπορίου στην μετά Covid-19 εποχή. Τεράστιος είναι ο προβληματισμός στον εμπορικό κόσμο και για το πλήγμα που υφίσταται η τουριστική κίνηση, η οποία συντηρούσε χιλιάδες επιχειρήσεις και έδινε βαθιά ανάσα όλα τα προηγούμενα χρόνιας της οικονομικής κρίσης. Ειδικά, για τα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της πρωτεύουσας ήταν βασική πηγή εσόδων, την οποία τώρα στερούνται, μεγαλώνοντας την αγωνία για την επόμενη μέρα.



    ΣΧΟΛΙΑ