• Business

    Ανδρέας Φουστάνος: Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή άνω των 800.000 ευρώ

    Άνδρέας Φουστάνος. Γιατρός


    Είναι από τους πιο γνωστούς Ελληνες γιατρούς και πλέον, στη λίστα των κατηγορουμένων με τη μεγαλύτερη φοροδιαφυγή στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών. Ο λόγος για τον αγαπημένο… γιατρό των διασήμων, τον Ανδρέα Φουστάνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πλαστικό χειρουργό ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο πλαστικός χειρουργός πιάστηκε στη «δαγκάνα» των φορολογικών αρχών καθώς ήταν ένας από τους μεγαλογιατρούς που ελέγχθηκαν εξονυχιστικά τα τελευταία χρόνια.

    Το ΚΕΦΟΜΕΠ

    Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) «ξεσκόνισε» τα δηλωθέντα εισοδήματα, τις καταθέσεις αλλά και περιουσιακά στοιχεία του Ανδρέα Φουστάνου και φέρεται να κατέληξε σε πόρισμα μεγάλης φοροδιαφυγής.

    Στο «δια ταύτα» του πορίσματος, οι πληροφορίες λένε ότι περιγράφεται απόκλιση μεγαλύτερη των 800.000 ευρώ μεταξύ των εισοδημάτων που ο πλαστικός χειρουργός έχει δηλώσει στην Εφορία και των καταθέσεων του σε ελληνικές τράπεζες. Διαφορά που μέχρι τώρα, οι ελεγκτικές αρχές έκριναν ότι δεν δικαιολογείται.

    Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του κ.Φουστάνου διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και πριν από λίγες ημέρες ο εισαγγελέας άσκησε σε  βάρος του πλαστικού χειρουργού ποινική δίωξη για δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος: για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

    Η δικογραφία του Ανδρέα Φουστάνου βρίσκεται πλέον στα χέρια τακτικού ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει τον γιατρό σε απολογία.



    ΣΧΟΛΙΑ