ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι τρέχει με τον Λιάγκα, η «πόρτα» του Ακύλα στον Χιώτη, η «17Ν» του Αλαφούζου, το νέο στρατηγείο του Κυριακού και γιατί κόβονται τα σήριαλ
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΣΚΑΙ, ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψη των 12 συναδέλφων τους που απολύθηκαν την Παρασκευή (11.10.2019) και εξήγγειλαν νέα απεργία.
Οι εργαζόμενοι στον ΣΚΑΙ συνεδρίασαν σήμερα και σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, με στάση εργασίας αλλά και απεργία.
Όπως αποφασίστηκε, οι εργαζόμενοι στον ΣΚΑΙ θα κάνουν στάση εργασίας από τις 06:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 και απεργία από τις 12:00 μέχρι τις 06:00 το πρωί της Τρίτης (15.01.2019).
Τη Δευτέρα θα γίνει νέα γενική συνέλευση για να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι τη στάση τους.
Η ανακοίνωση
Σήμερα, οι δημοσιογράφοι του ομίλου ΣΚΑΪ (τηλεόραση, ραδιόφωνο και ίντερνετ) πραγματοποιήσαμε συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για να αποφασίσουμε την στάση μας, μετά την αιφνίδια απόλυση 12 συναδέλφων μας την Παρασκευή 11/1.
Μετά από ψηφοφορία, αποφασίσαμε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας για τις απολύσεις και ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψή τους.
Αποφασίσαμε , έτσι, την κήρυξη στάσης εργασίας το πρωί της Δευτέρας από τις 06.00 μεχρι τις 12.00, καθώς και απεργία από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 06.00 το πρωί της Τρίτης.
Παράλληλα, αποφασίσαμε τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης στις 10 το πρωί της Δευτέρας, για να αποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας.
Επισημαίνουμε, για μια ακόμη φορά, πως είναι απαράδεκτο οι απολύσεις να ανακοινώνονται σε μια χρονική στιγμή που η θέση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων ήταν κενή, ώστε να μην τις “χρεωθεί” κανένα διευθυντικό στέλεχος. Είναι επίσης απαράδεκτο να μην ανακοινώνεται στους απολυμένους συναδέλφους η αιτία της απόλυσής τους. Δεν θα ανεχθούμε πρακτικές που θίγουν την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.
Ζητούμε τη ρητή διαβεβαίωση της διοίκησης του σταθμού πως δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις.
Απαιτούμε, τέλος, να σταματήσει η πρακτική της εργοδοσίας να απαγορεύει την είσοδο στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ζητώντας τους σχετικό έγγραφο αίτημα, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο ΜΜΕ. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να συνομιλούμε με τα εκλεγμένα μέλη του Πρωτοβάθμιου Σωματείου μας, όπως γίνεται στα υπόλοιπα ΜΜΕ, όπου ποτέ δεν έχει συμβεί αντίστοιχο περιστατικό.
Οι δημοσιογράφοι του Τ/Σ ΣΚΑΪ, Ρ/Σ ΣΚΑΪ και skai.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πογκρόμ απολύσεων στο ΣΚΑΪ: 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ-Κρίσιμη συνέλευση των εργαζομένων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς κατά την επιστροφή των εκδρομέων για την Καθαρά Δευτέρα
- Ευρωαγορές: Ήπιες απώλειες εν μέσω αβεβαιότητας για τους αμερικανικούς δασμούς – Βουτιά 16% για τη Novo Nordisk
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Συνελήφθη ο πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας στις ΗΠΑ, Πίτερ Μάντελσον
- Ιράν: Κίνδυνος κλιμάκωσης πέραν των συνόρων σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.