• Business

    Amazon: Σχεδιάζει 3.500 προσλήψεις στις ΗΠΑ

    • NewsRoom

    Jeff Bezos, ιδρυτής της Amazon


    Η Amazon ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να ανοίξει 3.500 νέες θέσεις εργασίας σε έξι μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στα γραφεία του σε  Ντάλας, Ντιτρόιτ, Ντένβερ, Νέα Υόρκη (Μανχάταν), Φοίνιξ και Σαν Ντιέγκο.

    Η Amazon δήλωσε ότι αναμένεται να επενδύσει 1,4 δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη των γραφείων και των εγκαταστάσεών της στις παραπάνω πόλεις.

    Ο Beth Galetti, ανώτερος αντιπρόεδρος Ανθρώπινου Δυναμικού της Amazon, δήλωσε ότι «Αυτές οι 3.500 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα που διαθέτουν σημαντικά και ποικίλα ταλέντα. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε αυτές τις κοινότητες να αναπτύξουν το αναδυόμενο εργατικό δυναμικό τους»

    Η Amazon στα τέλη Ιουλίου ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας στην Ιρλανδία και να δημιουργήσει μια νέα πανεπιστημιούπολη 170.000 τετραγωνικών στο Δουβλίνο.

    Η Amazon απασχολεί περισσότερους από 876.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, με 600.000 υπαλλήλους να εντάχθηκαν στο δυναμικό της  από το 2010.



    ΣΧΟΛΙΑ