• Business

    Amazon: Σάλος με τις υψηλές τιμές σε απολυμαντικά χεριών-Από 10 δολάρια έφτασαν τα 600

    Amazon Jeff Bezos


    Γερουσιαστής προειδοποίησε την Amazon.com σχετικά με την υψηλή τιμή διάθεσης ενός απολυμαντικού χεριών, καθώς από 10 δολάρια που πωλείται συνήθως έφτασε να διατεθεί με κόστος μέχρι και 600 δολάρια.

    Η Amazon θα πρέπει να ελέγξει την πολιτική τιμολόγησης τρίτων πλευρών για είδη όπως το απολυμαντικό χεριών Purell, καθώς οι πολίτες στις ΗΠΑ προσπαθούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, από το νέο κοροναϊό, σύμφωνα με μία επιστολή που έστειλε προς την Amazon ο Γερουσιαστής Έντουαρντ Μάρκι.

    Ένα κουτί με μικρά μπουκαλάκια Purell πωλείται συνήθως έναντι 10 δολαρίων, ενώ καταγράφηκε προς πώληση στην τιμή των 400 δολαρίων, ενώ ένας πωλητής τρίτης πλευράς το διέθεσε προς πώληση έναντι 600 δολαρίων, το απόγευμα της Τετάρτης. Από την άλλη μεριά, η τιμή στην Amazon για ένα μεγάλο μπουκάλι ήταν στα 8,25 δολάρια.

    Η εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού έχει προκαλέσει ανησυχία για την έλλειψη ιατρικών προϊόντων προστασίας, καθώς εκτός από τα απολυμαντικά τζελ, οι μάσκες προστασίας βρίσκονται επίσης στα είδη που απειλούνται με έλλειψη.

    Σε πολλές χώρες έχει ήδη ξεκινήσει η επίταξη των μασκών προστασίας, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να ζητάει από τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις να αυξηθεί η παραγωγή του προστατευτικού εξοπλισμού κατά 40% και προειδοποίησε πως θα υπάρξει παγκόσμια έλλειψη και αύξηση τιμών παγκοσμίως.



    ΣΧΟΛΙΑ