• Business

    Alphabet: Έσοδα 69,79 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο – Προχωρά σε επαναγορά μετοχών αξίας 70 δισ. δολαρίων

    • NewsRoom
    Σουντάρ Πιτσάι, διευθύνων σύμβουλος της Alphabet (Google)

    Σουντάρ Πιτσάι, διευθύνων σύμβουλος της Alphabet (Google)


    Ανοδικά κινούνται στη μετασυνεδριακή διαδικασία οι μετοχές της Alphabet, καθώς η μητρική της Google ανέφερε έσοδα πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Η Alphabet ανακοίνωσε έσοδα 69,79 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων για  68,9 δισ., σύμφωνα με τη Refinitiv. Παράλληλα ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη τριμήνου ύψους 1,17 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα της Alphabet αυξήθηκαν κατά 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την έκθεση του πρώτου τριμήνου της εταιρείας. Αντίθετα ανέφερε ότι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 15,05 δισεκατομμύρια δολάρια από 16,44 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

    Τα έσοδα από διαφημίσεις στο YouTube διαμορφώθηκα στα 6,69 δισ.  δολάρια ( εκτίμηση 6,6 δισ. διλάρια, σύμφωνα με το StreetAccount), αλλά μειωμένα σε σχέση με το προηγούμενο έτος,  ενώ τα έσοδα  στο Google Cloud στα  7,45 δισ. (έναντι εκτίμησης 7,49 δισ., σύμφωνα με το StreetAccount).

    Η Google δημιουργεί κέρδος στην επιχείρησή της στο cloud computing, η οποία ανταγωνίζεται την Amazon και τη Microsoft. Η μονάδα κατέγραψε λειτουργικά έσοδα 191 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο, μετά από ζημιά 706 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

    Τα έσοδα από το Google Search και τα υπόλοιπα έσοδα της Google ανήλθαν στα 40,36 δισεκατομμύρια δολάρια, ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με ένα χρόνο πριν, στα 39,62 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Το YouTube αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό από το TikTok, ωστόσο όπως δηλωσε Sundar Pichai τα shorts του YouTube έχουν πλέον 50 δισεκατομμύρια προβολές καθημερινά.

    Η Alphabet είπε επίσης ότι το διοικητικό συμβούλιο της ενέκρινε την επαναγορά μετοχών 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων.



    ΣΧΟΛΙΑ