• Business

    Alpha Bank: Μαζί, με στόχο την παιδεία

    • NewsRoom

    Με τη νέα γενιά να παίζει στα δάκτυλα τα κινητά τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με άπειρα ερεθίσματα και προσλαμβάνουσες για τα παιδιά από το σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, με μαθήματα ρομποτικής και πληροφορικής ακόμη και από την προσχολική ηλικία, η επόμενη μέρα για την εκπαίδευση φέρνει δομικές αλλαγές.

    Νέες διαδικασίες εκμάθησης και επιμόρφωσης μπαίνουν στην τάξη και γίνονται «κτήμα» των εκπαιδευτικών, με στόχο να διδάξουν εποικοδομητικά στα παιδιά τα βασικά μαθήματα, να τα εξοπλίσουν με γνώση και δεξιότητες και να εξελίξουν τη σκέψη τους.

    Την ίδια στιγμή, το μάθημα πρέπει να γίνεται πιο ενδιαφέρον, πιο διαδραστικό και πιο συμμετοχικό, ώστε να διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον, κυρίως των μικρών παιδιών, των οποίων η προσοχή διασπάται εύκολα.

    Αυτά τα εργαλεία προσφέρει στα δημοτικά σχολεία της χώρας η Alpha Bank με το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας  «Μαζί, με στόχο την παιδεία».

    Εδώ και δύο χρόνια, η Τράπεζα, η οποία είναι διαχρονικά παρούσα στις σύγχρονες προκλήσεις της παιδείας και στηρίζει σταθερά τον πολιτισμό, ξεδιπλώνει την πρωτοβουλία της για την τεχνολογική ενίσχυση των σχολείων, με τη διάθεση σε κάθε δημοτικό που μετέχει στο πρόγραμμα, ενός ολοκληρωμένου διαδραστικού συστήματος διδασκαλίας, το οποίο περιλαμβάνει πίνακα, ηλεκτρονικό υπολογιστή και μια συσκευή προβολής.

    Παράλληλα, επειδή η παιδεία δεν περιορίζεται στην υποχρεωτική μάθηση και το σχολικό πρόγραμμα, η Τράπεζα εμπλουτίζει τις σχολικές βιβλιοθήκες και, τέλος, ενισχύει τον αθλητικό εξοπλισμό για τις σχολικές δραστηριότητες, στηρίζοντας και τη φυσική αγωγή των μαθητών. Το Πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την παιδεία» ξεκίνησε το 2018, με τον εξοπλισμό 19 δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα, και φέτος συνεχίστηκε σε ακόμη 20 σχολεία, έχοντας παραδώσει συνολικά 39 διαδραστικούς πίνακες, 780 βιβλία και 3.549 είδη αθλητικού εξοπλισμού.

    Τη φετινή σχολική χρονιά η πρώτη παράδοση έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Σχολείο Κάσου, παρουσία στελεχών της AlphaBank. Το σχολείο εξοπλίστηκε με όλη την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να έχουν οι μαθητές του ακριτικού νησιού όλα τα εφόδια που χρειάζονται για το ταξίδι της μάθησης. Επιπλέον, γνώρισαν και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Νομισματικής Συλλογής της Τράπεζας«Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα» και παρέλαβαν τη διαδραστική και πρωτότυπη βαλίτσα του Προγράμματος, που περιέχει ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό. Τα 20 σχολεία που εξόπλισε φέτος η Alpha Bank συμπλήρωσαν δημοτικά των δήμων Ελληνικού-Αργυρουπόλεως και Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Σχολείο Ασβεστόπετρας Εορδαίας και το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

    Σταθερά παρούσα σε αυτή την πρωτοβουλία της Alpha Bank είναι και η χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στη σκοποβολή, Άννα Κορακάκη.

    Η νεαρή αθλήτρια-πρότυπο για τις επιτυχίες και την σταθερότητα της απόδοσής της, μετείχε σε εκδηλώσεις παράδοσης των εξοπλισμών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, δίνοντας χαρά και θετικά μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους.