• Business

    Αλλοπρόσαλλη πολιτική και αιφνιδιασμός από τον Αποστολόπουλο: Κατέθεσε προσφορά για το ΥΓΕΙΑ

    Γιώργος Αποστολόπουλος, Ιδρυτής του Ιατρικού Αθηνών

    Γιώργος Αποστολόπουλος, Ιδρυτής του Ιατρικού Αθηνών


    Τελευταία στιγμή η Apostolopoulos Holdings αποφάσισε να “χτυπήσει” με μια μη δεσμευτική προσφορά το ΥΓΕΙΑ. Η προσφορά προβλέπει, σύμφωνα με  πληροφορίες, 0,95 ευρώ ανά μετοχή του Υγεία, τοις μετρητοίς, θέτει όμως ως όρο τη διενέργεια, προηγουμένως, οικονομικού και νομικού ελέγχου. Η προσφορά αφορά την απόκτηση του 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου της «Θεραπευτήριο Υγεία» ενω  η Apostolopoulos Holdings, θα συνεργαστεί  με το private equity fund, ΗIG.

    Η προσφορά εστάλη μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σε MIG  και Πειραιώς, παρ’ ότι η τελευταία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται αποκλειστικά από τη MIG , έχοντας μάλιστα εκδώσει μια αυστηρή για τα επιχειρηματικά ήθη σχετική ανακοίνωση.

    Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ έληγε η περίοδος αποκλειστικότητας που παραχώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG  στην Hellenic Helthcare, εταιρεία συμφερόντων της CVC Capital, για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

    Αλλοπρόσαλλη πολιτική

    Υπενθυμίζεται οτι η Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε. ειχε καταθέσει αίτημα προσωρινής διαταγής για την απαγόρευση κάθε μεταβολής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου Υγεία στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Ομως το αίτημα προσωρινής διαταγής της Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε. για την απαγόρευση κάθε μεταβολής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου Υγεία απέρριψε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

    Τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί ένα «γαϊτανάκι» ανακοινώσεων μεταξύ των δύο πλευρών, με την Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε. να αντιδράει στον αποκλεισμό της από τη διαδικασία πώλησης του Υγεία.

    Μάλιστα, είχε στραφεί νομικά εναντίον των διοικήσεων του νοσοκομείου, της MIG και της Τράπεζας Πειραιώς, κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις, με στόχο την πώληση του Υγεία στον επενδυτικό όμιλο CVC Capital. Μάλιστα MIG και Τράπεζα Πειραιώς είχαν εκδώσει σκληρές ανακοινώσεις για την επιθετική πολιτική που ακολούθησε ο Όμιλος Γ. Αποστολόπουλος (βασικός μέτοχος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τράπεζα Πειραιώς: Σηκώνει το γάντι και προειδοποιεί με νομικές ενέργειες κατά της «Γ. Αποστολόπουλος»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί η «νομική» επίθεση της Τράπεζας Πειραιώς αιφνιδίασε τον Γιώργο Αποστολόπουλο του Ιατρικού



    ΣΧΟΛΙΑ