• Business

    Αλλάζει όνομα η Facebook!

    • NewsRoom
    Mark Zuckerberg

    Mark Zuckerberg, Ιδρυτής Meta


    Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρεία, το Facebook αλλάζει όνομα και γίνεται Meta.

    Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο επικεφαλής της εταιρείας, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, στο πλαίσιο συνεδρίου για την εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα, λέγοντας ότι το νέο όνομα αντικατοπτρίζει την έμφαση που δίνει η εταιρεία στην οικοδόμηση του μετασύμπαντος (metaverse).

    «Το μετασύμπαν είναι το επόμενο σύνορο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, τονίζοντας: «Από εδώ και στο εξής, θα είμαστε πρώτοι στο μετασύμπαν, όχι στο Facebook».

    Η αλλαγή του ονόματος είναι το πιο οριστικό σημάδι μέχρι στιγμής για την πρόθεση της εταιρείας να επενδύσει σε μια νέα υπολογιστική πλατφόρμα – το μετασύμπαν, μια ιδέα που γεννήθηκε στη φαντασία των μυθιστοριογράφων επιστημονικής φαντασίας. Όραμα της Meta είναι οι άνθρωποι να συγκεντρώνονται και να επικοινωνούν μπαίνοντας σε εικονικά περιβάλλοντα, είτε μιλούν με συναδέλφους σε μια αίθουσα συνεδριάσεων είτε κάνουν παρέα με φίλους σε μακρινές γωνιές του κόσμου.

    Το νέο όνομα δεν θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία χρησιμοποιεί ή μοιράζεται δεδομένα και η εταιρική δομή δεν αλλάζει.

    Νέο ticker για τη μετοχή

    Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι η μετοχή της θα αρχίσει να διαπραγματεύεται με νέο ticker, το MVRS, την 1η Δεκεμβρίου.

    Η πρώην Facebook ελπίζει να μετατρέψει τη βάση χρηστών του κοινωνικού δικτύου της, που αριθμεί περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σε ένα κοινό που θα αγκαλιάσει καθηλωτικές ψηφιακές εμπειρίες μέσω συσκευών που υποστηρίζονται από λογισμικό επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, έναν στόχο που επιδιώκουν ήδη επιθετικά τόσο η Meta όσο και οι ανταγωνιστές της.

    «Αυτή τη στιγμή, η επωνυμία μας είναι τόσο στενά συνδεδεμένη με ένα προϊόν που δεν είναι δυνατόν να αντιπροσωπεύει όλα όσα κάνουμε σήμερα», είπε ο Ζάκερμπεργκ, «πολύ περισσότερο στο μέλλον».



    ΣΧΟΛΙΑ