• Business

    Αλεξοπούλου: Στην τελική ευθεία η σύσταση Επιτροπής για την πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία στα ΜΜΜ

    • NewsRoom
    Χριστίνα Αλεξοπούλου, υφυπουργός Υποδομών

    Χριστίνα Αλεξοπούλου, υφυπουργός Υποδομών


    Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η σύσταση  της Επιτροπής για  τη μελέτη και λήψη των αναγκαίων μέτρων με σκοπό τη διασφάλιση καθολικής πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των ΤΑΞΙ και των ΚΤΕΛ, όπως ανακοίνωσε, σήμερα Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε εκδήλωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών.

    Η Υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί να δημιουργήσει τέτοιες δομές στις Μεταφορές, όπου οι πολίτες θα είναι ίσοι μεταξύ ίσων.

    Στην τοποθέτησή της η κυρία Αλεξοπούλου υπενθύμισε την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται οι αποζημιώσεις (από 150 – 3.000 ευρώ) για την ανεμπόδιστη μεταφορά ΑμεΑ, τόσο από ιδιωτικές εταιρείες μεταφορών, όσο και από Δημόσιους Φορείς συγκοινωνιών. «Υψώνουμε, με άλλα λόγια, μια «ασπίδα προστασίας» απέναντι σε φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού, εφαρμόζοντας τη λογική του «ήπιου νόμου» (soft law), σε μια εναλλακτική προσέγγιση με στόχο την γρήγορη παραγωγή αποτελεσμάτων», προσέθεσε.

    Τέλος, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Υποδομών θα είναι δίπλα στα Άτομα με Αναπηρία, συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες αποσκοπούν στην βελτίωση και την ασφάλεια των μεταφορών για όλους.

    Διαβάστε επίσης:

    ΤΑΙΠΕΔ για Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής: Προεγκρίθηκε το πολεοδομικό σχέδιο

    H&M: Πτώση των πωλήσεων έφερε η μειωμένη ζήτηση για ρούχα fast fashion

    ΟΤΕ: Διαγράφονται 8,2 εκατ. ίδιες μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ