• Business

    Αλέξανδρος Εξάρχου: Break even στην Intrakat το 2023

    Αλέξανδρος Εξάρχου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat

    Αλέξανδρος Εξάρχου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat


    Ελπίδες για οριακή κερδοφορία της Intrakat το 2023 διατηρεί η διοίκηση του κατασκευαστικού ομίλου, με τον CEO, Αλέξανδρο Εξάρχου να εμφανίζεται σίγουρος πως την τρέχουσα χρήση η εταιρεία θα φτάσει σε break even.

    Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των χρηματιστηριακών αναλυτών κι ερωτηθείς για το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Intrakat έναντι των ανταγωνιστών της, απάντησε πως όλες οι μεγάλες κατασκευαστικές έχουν υψηλό ανεκτέλεστο την τρέχουσα περίοδο. «Το ανεκτέλεστο όμως στις κατασκευές έχει σοβαρές διακυμάνσεις, βγαίνουμε από μία δεκαετή περίοδο με ιστορικά χαμηλό ανεκτέλεστο. Άρα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη περιόδους, αυτό πρέπει να διασφαλιστεί με σταθερές ταμειακές ροές μέσω της ανάπτυξης των ΑΠΕ και της συμμετοχής σε ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων. Θεωρούμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο για την διασφάλιση του πλεονεκτήματος η διατήρηση θετικών ταμειακών ροών. Στην ανάλυση του τρέχοντος εξαμήνου έχουμε σχέδιο και cashflow. Η οικονομική κατάσταση των ταμειακών ροών της κατασκευής μας επιτρέπει να θεωρούμε ότι θα πετύχουμε break even το 2023 και να διατηρούμε μικρή αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα».

    Ο ίδιος απέδωσε τις εκτιμήσεις αυτές στο γεγονός ότι το ανεκτέλεστο 1,3 δισ. της Intrakat «εμφανίζεται ουσιωδώς κερδοφόρο. Το ξεκίνημα της χρονιάς ήταν εξαιρετικά αισιπόδοδο και το ανεκτέλεστο της Άκτωρ θα έχει θετικές ταμειακές ροές», είπε, μιλώντας για την επιστροφή του ομίλου σε κερδοφορία.

    Όπως τόνισε, ένας από τους βασικούς λόγους που αποφασίστηκε η απόκτηση της Άκτωρ είναι η ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό, επάρκεια και εξοπλισμό, προκειμένου να αναποκριθεί στις απαιτήσεις που δημιουργεί το υψηλό κατασκευαστικό ανεκτέλεστο.

    Αναφερόμενος στη συμφωνία, ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat είπε επίσης ότι αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την εξαγορά του Άκτωρα και τόνισε ότι «θα επηρεαστεί η πορεία των επόμενων χρήσεων με θεαματικά καλό αποτέλεσμα».

    «Οραματιζόμαστε την εδραίωση της εταιρείας στη λίστα των κορυφαίων κατασκευαστικών ομίλων, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά της νοτιοανατολικής Ευρώπης, με στόχο τη δημιουργία υπεραξίας για όλους τους μετόχους. Η Intrakat αλλάζει πλέον σελίδα, διευρύνει το αποτύπωμά της σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας», είπε στους χρηματιστηριακούς αναλυτές ο Αλέξανδρος Εξάρχου.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπουργείο Υποδομών: Μάχη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Mytilineos-Ιntrakat για έργο αξίας 220 εκατ. Ευρώ

    Τι ψάχνει ο Σεΐχης του Άμπου Ντάμπι στο Πόρτο Χέλι



    ΣΧΟΛΙΑ