• Business

    Αλέξανδρος Χανδρής: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που πούλησε την εταιρεία του στη Motor Oil


    Στα χέρια της Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη περνά ο έλεγχος της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας NRG, με τη Motor Oil να επιλέγει να μπει στην αγορά του ρεύματος εξαγοράζοντας έναν “έτοιμο” ιδιώτη πάροχο, και όχι στήνοντας από την αρχή μία δική της εταιρεία.

    Η NRG διαθέτει σήμερα ένα πελατολόγιο άνω των 10.000 οικιακών πελατών και επιπλέον αξιοπρεπή παρουσία στη μεσαία τάση, ενώ τους τελευταίους μήνες είχε προχωρήσει σε μία ιδιαίτερα δραστήρια διαφημιστική εκστρατεία, κυρίως με τηλεοπτικές διαφημίσεις, προκειμένου να αυξήσει το μερίδιό της σε μία εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά.

    Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος πίσω από τη δημιουργία και την πώληση της NRG; Δεν είναι άλλος από τον Αλέξανδρο Χανδρή, το νεαρό μέλος της γνωστής οικογένειας Χανδρή, ο οποίος ίδρυσε την NRG to 2012, ενώ μετά την εξαγορά της εταιρείας από τη Motor Oil θα διατηρήσει ένα μερίδιο 10%.

    Ο Αλέξανδρος Χανδρής, γιος της Αλεξάνδρας Τερζή-Χανδρή, κατά καιρούς έχει καταπιαστεί με μία σειρά από ετερόκλητες αγορές, άλλες συμβατικές και δοκιμασμένες, και άλλες ασυνήθιστες. Στις τελευταίες ανήκει η Ιπποτούρ, η οικογενειακή εταιρεία που κατείχε το μεγαλύτερο ιπποφορβείο της Ελλάδας και εξέτρεφε άλογα για τον ιππόδρομο, ενώ παράλληλα διέθετε και πρότυπη μονάδα παραγωγής μανιταριών στη Λαζαρίνα Τρικάλων. Η εταιρεία έβαλε “λουκέτο” το 2015, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και μετά από αλλεπάλληλες ζημιογόνες χρήσεις.

    Οι επιχειρήσεις της οικογένειας δραστηριοποιούνται επίσης στην προμήθεια ναυτιλιακών καυσίμων και στη διαχείριση πλοίων, χωρίς όμως να σχετίζονται με τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις άλλων μελών της οικογένειας Χανδρή.

    Επίσης, ο Αλέξανδρος Χανδρής είχε ενδιαφερθεί για το άνοιγμα της αγοράς των υδατοδρομίων, όμως τα σχέδιά του μπήκαν στον “πάγο” λόγω της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκθεση του ΚΕΦΙΜ που σοκάρει: Γιατί είναι κρίσιμη η 18η Ιουλίου για την τσέπη μας – H θηλιά που μας έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Citigroup: «Μετριοπαθής» η ελάφρυνση χρέους-Η Ελλάδα εισέρχεται στην «ενισχυμένη επιτήρηση»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Από το Σορέντο στο Λασίθι: Διαμάντια, σάρι και ιδιωτικά αεροπλάνα για έναν γάμο 1 εκατ. δολαρίων!



    ΣΧΟΛΙΑ