• Business

    ΑΚΤΩΡ: Αναλαμβάνει νέο οδικό έργο στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου

    • Γεράσιμος Σεραφειμίδης
    ΑΚΤΩΡ: Αναλαμβάνει νέο οδικό έργο στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου

    Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ


    Και επίσημα πλέον η ΑΚΤΩΡ αναλαμβάνει νέο οδικό έργο στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, το οποίο αφορά τη βελτίωση του δρόμου και κοστολογείται στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

    Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού και πλέον αναμένεται η σύμβαση να αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, να παρουσιαστεί στη Βουλή και εν συνεχεία να υπογραφεί.

    Στόχος του Υπουργείου είναι η σύμβαση να υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν και η μεγάλη κατασκευαστική να αναλάβει το έργο, ενώ στόχος είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2022.

    Η ΑΚΤΩΡ είχε υποβάλλει την προσφορά με την καλύτερη έκπτωση (47,59%) επικρατώντας μεταξύ 11 ενδιαφερομένων. Στον διαγωνισμό μετείχαν και οι υπόλοιπες μεγάλες κατασκευαστικές και έδωσαν τις ακόλουθες εκπτώσεις:

    ΤΕΡΝΑ: 45,09%

    Ιntrakat: 33%

    ΑΒΑΞ: 21,03%

    Η σημασία του έργου

    Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα σώσει ανθρώπινες, καθώς η Εθνική Οδός Πατρών-Πύργου συγκαταλέγεται στους πιο επικίνδυνους δρόμους της χώρας.

    Στόχος είναι μέσω του έργου που ανέλαβε η ΑΚΤΩΡ να μειωθούν τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και να βελτιωθούν οι συνθήκες οδικής ασφάλειας.

    Το έργο έχει χαρακτηριστεί ως “Εθνικού Επιπέδου” και αφορά εργασίες για τον υφιστάμενο οδικό άξονα μήκους 85 χιλιομέτρων από το τέλος της παράκαμψης Πατρών μέχρι την αρχή της παράκαμψης Πύργου.

    Διαβάστε επίσης

    ΑΚΤΩΡ: Στο 36% η έκπτωση για την Ψυττάλεια- Νηνεμία ή τρικυμία στην αγορά;

    Κώστας Καραμανλής: Τι είπε για τη χρηματοδότηση της Πατρών – Πύργου από την ΕΕ

    Χρηματιστήριο: Alpha, Ελλάκτωρ και Ιντρακόμ κοιτάζει η αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ