• Business

    AirFastTickets: Πάνω από 4 εκατ. τα χρέη. Ακολουθούν και άλλα

    Νίκος Κοκλώνης

    Νίκος Κοκλώνης


    To τρομακτικό ύψος των χρεών της AirFastTickets αποκάλυψε η διαδικασία της επαλήθευσης των απαιτήσεων των πιστωτών της, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρέη ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ κι αυτό χωρίς να υπολογιστούν οι τεράστιες οφειλές προς τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), καθώς και άλλες οφειλές οι οποίες αναμένεται να ανακύψουν.

    Ειδικότερα, η πτωχευμένη εταιρεία χρωστά σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ στους πρώην εργαζομένους της και άλλο 1,5 εκατ. ευρώ σε αεροπορικές εταιρείες, ενώ στα 240.000 ευρώ ανέρχεται η οφειλή της σε όμιλο παροχής υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και στα 80.000 ευρώ το χρέος της προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο πλαίσιο χορηγικής συνεργασίας για την περίοδο 2013-2014.

    Και το ύψος των χρεών αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, αφού δεν υπολογίζονται τα χρέη προς το Δημόσιο, δηλαδή προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, λόγω του ότι το Δημόσιο δεν έχει προβεί σε επαλήθευση των απαιτήσεών του, μία διαδικασία που εκκρεμεί και από την οποία ασφαλώς θα προκύψουν και άλλα χρέη για την εταιρεία.

    Είναι βέβαια μάλλον προφανές ότι τα χρέη αυτά δεν μπορούν να καλυφθούν από μία εταιρεία που βρίσκεται σε καθεστώς πτώχευσης εδώ και χρόνια, και της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία είναι μικρής αξίας. Μάλιστα, τα περιουσιακά της στοιχεία βγήκαν πριν από λίγους μήνες στο “σφυρί”, όμως για ελάχιστα από αυτά υπήρξε ζήτηση – μεταξύ αυτών και το σφαιριστήριο που στεγαζόταν στο κτίριό της στην Ακτή Μιαούλη του Πειραιά. Αυτό σημαίνει ότι οι πιστωτές και οι εργαζόμενοι της AirFastTickets θα μείνουν “ξεκρέμαστοι”.

    Και όπως είπαμε, στα παραπάνω χρέη δεν υπολογίζονται καν τα “φέσια” προς την ΙΑΤΑ, που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 45 εκατομμύρια ευρώ…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί οι μεγάλοι παίκτες του ρεύματος είναι εκνευρισμένοι με τα κόλπα της ΔΕΗ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Οι νέες αγορές που μπαίνουν στο στόχαστρο για επενδύσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eurobank: Πώς η στρατηγική της «εξωστρέφειας» άρχισε να «αποδίδει καρπούς» ρευστότητας



    ΣΧΟΛΙΑ