• Business

    ΑirBnB κaι Pinterest φλερτάρουν με το Χρηματιστήριο

    • NewsRoom
    χρηματιστής στη Wall Street παρακολουθεί τη συνεδρίαση


    Έτος-σταθμός για τις αρχικές δημόσιες προσφορές (IPOs) των startups θα αποτελούσε το 2019. Πόλλες startups που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να βγουν στο χρηματιστήριο τη νέα χρονιά.
    Η Pinterest εξετάζει μια αρχική δημόσια εγγραφή, προς τον ερχόμενο Απρίλιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Περισσότεροι από 250 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο για να βρίσκουν ενδιαφέροντα links και εικόνες κάθε μήνα, ανακοίνωσε η εταιρεία τον Σεπτέμβριο. Η Pinterest εκτιμάται σήμερα περίπου στα 12 δισ. δολ. και η WSJ ανέφερε ότι οι τραπεζίτες πιστεύουν ότι θα μπορούσε να φτάσει στο ίδιο επίπεδο στο δημόσιο ντεμπούτο της.
    Μέχρι την 1η Ιουλίου 2019 φιλοδοξεί να είναι έτοιμη για την ΙPO και η ΑirBnB.
    Το Recode ανέφερε στις 10 Δεκεμβρίου ότι η εταιρεία (πλατφόρμα διαμοιρασμού οικονομίας) αξίας 31 δισ. δολ. εξέταζε την επιλογή μιας άμεσης εισαγωγής που θα μοιάζει με αυτή της Spotify. Ο ταξιδιωτικός γίγαντας βρίσκεται αντιμέτωπος με πιέσεις από τους υπαλλήλους της να βγει στο χρηματιστήριο και η εταιρεία προσέλαβε πρόσφατα έναν νέο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών από την Amazon για να επιβλέπει τα οικονομικά της.



    ΣΧΟΛΙΑ