• Business

    Air France-KLM: Ζημιές το δ΄ τρίμηνο του 2023 – Αιφνιδιάστηκαν οι αναλυτές

    • NewsRoom
    Ben Smith, Διευθύνων Σύμβουλος της Air France-KLM

    Ben Smith, Διευθύνων Σύμβουλος της Air France-KLM


    Απώλειες ανέφερε η Air France-KLM για το τελευταίο τρίμηνο του 2023, λόγω του υψηλότερων δαπανών που προκλήθηκαν από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

    Η μετοχή της σημείωνε βουτιά πάνω από 8% στις συναλλαγές της Πέμπτης περίπου στις 14:15 ώρα Ελλάδος.

    Για το δ’ τρίμηνο, ανέφερε λειτουργικές ζημιές 56 εκατ. ευρώ, ξαφνιάζοντας τους αναλυτές, οι οποίοι προβλέψει κέρδη 88 εκατ. ευρώ.

    Ωστόσο, ο αεροπορικός κολοσσός ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ για το 2023 και λειτουργικά κέρδη ύψους 1,7 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι αποπλήρωσε 1,3 δισ. ευρώ από το χρέος της, με το υπόλοιπο να διαμορφώνεται πλέον στα 5 δισ. ευρώ.

    “Μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τις προσπάθειες μας για την περαιτέρω ενίσχυση του ισολογισμού μας και την αποκατάσταση των κεφαλαίων του ομίλου”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ben Smith.

    Σημειώνεται ότι οι ευρωπαϊκές αεροπορικές έχουν ανακοινώσει ισχυρή ζήτηση για τις υπηρεσίες τους, ωστόσο οι περιορισμοί στις εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν οδηγήσει σε υψηλότερα κόστη και καθυστερήσεις.

    Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Reuters, οι γεωπολιτικές εντάσεις έχουν επίσης διαταράξει τα σχέδια και τον προγραμματισμό τους.

    Παρόλα αυτά, οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες παραμένουν αισιόδοξες καθώς η “άνθηση” των ταξιδιών μετά την πανδημία συνεχίζεται, επισημαίνει το Reuters.

    Διαβάστε επίσης: 

    Air France: Ξεκινά πτήσεις από το Παρίσι για το Phoenix της Αριζόνα

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Motor Oil διαψεύδουν πως υπάρχει πρόταση για την εξαγορά της ΗΛΕΚΤΩΡ

    ΤτΕ: Aυξήθηκε κατά 3,7% η συνολική αξία του ενεργητικού των ασφαλιστικών επιχειρήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ