• Business

    Air France-KLM: Επέκταση των ζημιών στα 320 εκατ. ευρώ

    Benjamin Smith, CEO της AirFrance-KLM

    Benjamin Smith, CEO της AirFrance-KLM


    Επεκτάθηκαν περαιτέρω οι ζημιές που κατέγραψε η Air France-KLM για το πρώτο τρίμηνο του 2019, επιδείνωση που αποδόθηκε κυρίως στο αυξημένο κόστος των καυσίμων, καθώς και στον αρνητικό αντίκτυπο των συναλλαγματικών διακυμάνσεων. Η εταιρεία παρ’ όλα αυτά επιβεβαιώνει το αρχικό guidance που είχε δώσει για το σύνολο του έτους.

    Πιο αναλυτικά, ο αεροπορικός όμιλος γνωστοποίησε ότι παρουσιάστηκε ζημία 320 εκατ. ευρώ για το διάστημα του πρώτου τριμήνου, έναντι ζημιών 269 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Παρά ταύτα, οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση 3,1%, διαμορφούμενες στα 5,99 δισ. ευρώ, που αποδίδεται στην αύξηση της επιβατικής κίνησης.

    Ο CEO του γαλλο-ολλανδικού κολοσσού της Air France-KLM, Benjamin Smith σχολίασε σχετικά «Όπως περιμέναμε, το πρώτο τρίμηνο είχε προκλήσεις για την αεροπορική βιομηχανία και την Air France-KLM, καθώς η σημαντική αύξηση της παραγωγικής ικανότητας σε περίοδο μη αιχμής οδήγησε σε πιέσεις στα ανά μονάδα έσοδα».

    Επισημαίνεται, επιπλέον, ότι η εταιρεία επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για το 2019, σύμφωνα με τις οποίες προβλεπόταν αύξηση του κόστους στα καύσιμα κατά 650 εκατ. ευρώ, καθώς και κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Air France: Ακυρώνονται οι μισές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανικός σε πτήση της KLM: F-16 συνόδευσαν το αεροσκάφος έως το Άμστερναμ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αντίστροφη μέτρηση για τη διάσωση πασίγνωστης αεροπορικής εταιρείας



    ΣΧΟΛΙΑ