• Business

    Αυτό είναι το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου – Με τον μεγαλύτερο εσωτερικό καταρράκτη 40 μέτρων

    • NewsRoom


    Έχοντας χαρακτηριστεί το «καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου» για επτά συνεχείς χρονιές από τη Skytrax, το αεροδρόμιο Changi στη Σιγκαπούρη άνοιξε το νέο κόμβο του, το «Jewel» («διαμάντι») στο κοινό την Τετάρτη.

    Το πρότζεκτ των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων – το οποίο συνδέει τους τρεις από τους τέσσερις τερματικούς σταθμούς στο αεροδρόμιο Changi – έχει ως στόχο να αυξήσει τον αριθμό των επιβατών που έρχονται στη Σιγκαπούρη για επισκέψεις και αλλά και στάσεις.

    Αποτέλεσμα εικόνας για Jewel Changi

    Το Jewel Changi φιλοξενεί αυτό που είναι πλέον ο ψηλότερος εσωτερικός καταρράκτης στον κόσμο ύψους 40 μέτρων- ονομάζεται HSBC Rain Vortex και περιβάλλεται από δεκάδες χιλιάδες δέντρα, φυτά και θάμνους. Προωθείται ως μοναδικός προορισμός και για τους ντόπιους, με ένα μπακάλικο και κινηματογράφο μέσα.

    Όσον αφορά τους επιβάτες που σχεδιάζουν να το επισκεφθούν κατά τη διάρκεια μιας ενδιάμεσης στάσης, θα χρειαστεί να προγραμματίσουν εκ των προτέρων, καθώς ο κόμβος εστιατορίων και καταστημάτων είναι προσβάσιμος μόνο στους επισκέπτες αφού περάσουν από τον έλεγχο. Το Jewel Changi ανέφερε ότι οι επιβάτες με τουλάχιστον πέντε ώρες ή περισσότερο μεταξύ των πτήσεων θα πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφθούν.

    Σχετική εικόνα

    “Συνολικά, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα πολύπλευρο έργο που θα αποτελούσε επίκεντρο τουρισμού και θα προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους”, δήλωσε η Jean Hung, Διευθύνων Σύμβουλος του Αεροδρομίου Jewel Changi στο CNBC.

    Η Hung δήλωσε ότι η ομάδα της εμπνεύστηκε από όλο τον κόσμο για τον κόμβο, συμπεριλαμβανομένου του πάρκου High Line της Νέας Υόρκης για ορισμένα από τα σχεδιαστικά του στοιχεία, που επικεντρώνονται στο θέμα της Σιγκαπούρης ως μια πόλη σε ένα κήπο.

    Το Jewel διαθέτει περισσότερα από 280 εστιατόρια και καταστήματα, όπως το αμερικάνικο Shake Shack, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη Νοτιοανατολική Ασία.



    ΣΧΟΛΙΑ