• Business

    Αυτό είναι το πιο ακριβοπληρωμένο τραπεζικό στέλεχος… και δεν είναι τραπεζίτης

    • NewsRoom

    Eugene Ludwig,


    Ο σύμβουλος, Eugene Ludwig, βοηθάει τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου να περάσουν τα σημαντικότερα τεστ της αμερικάνικης Κεντρικής Τράπεζας, Fed, χωρίς όμως να είναι ο ίδιος καν τραπεζίτης.

    Ο κ. Ludwig είναι ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα τραπεζικά στελέχη στο χώρο της βιομηχανίας. Τα συνολικά του κέρδη, από το 2013, έχουν ήδη ξεπεράσει τα 30 εκατ. δολ. Τα χρήματα αυτά είναι πολύ περισσότερα, από όσα βγάζει ο διευθύνων σύμβουλος της J.P. Morgan, Jamie Dimon ή οποιοδήποτε άλλος κορυφαίος τραπεζίτης.

    bull

    Το παράδοξο βέβαια της υπόθεσης είναι πως ο Ludwig δεν είναι καν τραπεζίτης. Ο ίδιος αν και παλιότερα ήταν ένας από τους κορυφαίους ρυθμιστές, πλέον αυτό που τον έχει κάνει διάσημο είναι η παροχή συμβουλών στις εθνικές τράπεζες.

    Eugene Ludwig, διευθυντής της συμβουλευτικής εταιρείας, Promontory Financial Group LLC
    Eugene Ludwig, διευθυντής της συμβουλευτικής εταιρείας, Promontory Financial Group LLC

    Η συμβουλευτική εταιρεία του ίδιου παρέχει μεταξύ άλλων συμβουλές για τις τράπεζες, όσον αφορά τις ρυθμίσεις, όπως και τις συμβουλές για επιτυχία του τεστ άγχους της FED, στο οποίο υποβάλλονται οι τράπεζες.

    Πρόσφατα, η Κεντρική Τράπεζα, FED, δημοσίευσε τα αποτελέσματα από τα τελικό στάδιο του τεστ, σχετικά με τις υποθέσεις των ρυθμιστών για το εάν μια τράπεζα θα επιβίωνε στο ενδεχόμενο μιας νέας οικονομικής κρίσης.

    Η FED παρουσίασε τα συγκεκριμένα τεστ “stress tests” λίγο μετά την εμφάνιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Από το 2012 το τεστ αυτό έγινε ετήσιο, ενώ ο τομέας με επιχειρήσεις που ασχολούνται με την επιτυχία αυτών των τεστ έχει ανθίσει.

    stress test

    Αυτή η άνθηση ίσως να οφείλεται εν μέρει, στην δουλειά του ίδιου του Ludwig και της εταιρείας του, Promontory Group.

    Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία, το ποσό που ξοδεύουν οι τράπεζες συνολικά για την απόκτηση συμβουλευτικών υπηρεσιών άγγιξαν πέρσι,  τα $29 δις.

    Βέβαια, να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι οι συγκεκριμένες “ακριβοπληρωμένες” συμβουλές δεν ασχολούνται μόνο με την προετοιμασία των τραπεζών για το stress test, αλλά και με τον γενικότερο έλεγχο και κανονισμό των εξόδων της.

    Ωστόσο, η σπουδαιότητα του συγκεκριμένου τεστ είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς οι τράπεζες είναι το πιθανότερο να ξοδέψουν ένα σημαντικό τμήμα χρημάτων για την προετοιμασία τους. Και όπως φαίνεται η προετοιμασία αυτή εξασφαλίζεται με την βοήθεια της Promontory.

    Όλα αυτά αποτελούν συγκλονιστικά νέα τόσο για την Promontory, όσο και για τον ίδιο τον Ludwig, καθώς η αξία της εταιρείας του έχει καταφέρει να εκτοξευτεί, σε έρευνα που έγινε πριν από τρία χρόνια, στα $11.5 εκατ. Στην αμύθητη περιουσία του συμπεριλαμβάνεται ακόμη ένα γήπεδο τένις και μια συλλογή μοντέρνας τέχνης. Τέλος, η  Promontory διαθέτει μια ιστοσελίδα που είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο “stress testing”.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/hoax-anartisi-pou-echi-gemisi-facebook-gia-tis-prosopikes-plirofories-ton-christon/57802

    Δείτε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/aticho-smartaki-plironi-voutia-sto-potami-tin-kontra-porche-cayenne-tachiploo-video/57835



    ΣΧΟΛΙΑ