• Business

    Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο… Και δεν είναι η Françoise Bettencourt!

    • NewsRoom


    Μπορεί ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που αγγίζει πλέον τα 156 δισ. δολάρια, αλλά υπάρχει μία επιχειρηματική οικογένεια που είναι ακόμη πιο πλούσια: η οικογένεια των Walton, κληρονόμων του ιδρυτή της αλυσίδας σουπερμάρκετ Walmart, Sam Walton, η οποία είδε την περιουσία της να αυξάνεται ακόμη περισσότερο μετά τα θετικά αποτελέσματα κερδοφορίας που ανακοίνωσε η εταιρεία τις προηγούμενες ημέρες, δίνοντας ώθηση στην τιμή της μετοχής της.

    Τα ισχυρά αποτελέσματα κερδοφορίας της Walmart βοήθησαν, μάλιστα, την Alice Walton, τη μοναδική κόρη από τα τέσσερα παιδιά του Sam Walton, να ξανακερδίσει τον τίτλο της πλουσιότερης γυναίκας στον κόσμο, με περιουσία περί τα 46 δισ. δολάρια, εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση την κληρονόμο της L’Oréal Françoise Bettencourt Meyers. Και όλα δείχνουν ότι η Walmart έχει όλα τα προσόντα για να συνεχίσει την εντυπωσιακή πορεία της, κάνοντας ακόμη πιο πλούσιους τους ήδη πάμπλουτους Walton.

    Η γεννημένη στις 7 Οκτωβρίου του 1949 Alice, ξεκίνησε να εργάζεται ως χρηματιστηριακή αναλύτρια και διαχειρίστρια κεφαλαίων για την First Commerce Corporation, ενώ ένα διάστημα ήταν επικεφαλής των επενδυτικών δραστηριοτήτων της Arvest Bank Group. Εργάστηκε επίσης ως broker για την EF Hutton. Στη συνέχεια, το 1988, ίδρυσε την επενδυτική τράπεζα Llama Company, όπου ήταν πρόεδρος και CEO, μέχρι που έκλεισε στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

    Το 1998, η Walton μετακόμισε σε ένα ράντσο στο Τέξας, όπου μπορούσε να ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, τα άλογα. Λέγεται ότι έχει το ταλέντο να εντοπίζει ακόμη και από τους πρώτους δύο μήνες της ζωής τους ποια πουλάρια μπορούν να εξελιχθούν σε πρωταθλητές του ιπποδρόμου.

    Η δεύτερη μεγάλη της αγάπη είναι η Τέχνη. Μάλιστα, το 2015 αποφάσισε να μετακομίσει για άλλη μία φορά, στο Fort Worth του Τέξας, για να ασχοληθεί πιο επισταμένως με το Crystal Bridges Museum of American Art, ένα μουσείο που ίδρυσε η ίδια το 2011.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αδελφοί Wertheimer: Οι άγνωστοι δισεκατομμυριούχοι που κρατούν στα χέρια τους τον οίκο Chanel

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε η πανίσχυρη Λιλιάν Μπετανκούρ – Ποια ήταν η «χρυσή» κληρονόμος της L’ Oreal



    ΣΧΟΛΙΑ