• Business

    Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι Youtubers: Τις πρώτες θέσεις κατέχουν πιτσιρίκια

    • NewsRoom


    Μέσα στην λίστα του περιοδικού Forbes για τους δέκα πιο επιτυχημένους του YouTube, που κέρδισαν συνολικά 162 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ 1/6/2018 και 1/6/2019, βρίσκονται πολλά πιτσιρίκια που από την ηλικία των μόλις 5 ετών μετρούν σε εισπράξεις πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια!

    Ο λόγος για την 5χρονη Αναστασία Ρατζίνσκαγια  και τον 8χρονο Ryan Kaji που βρίσκονται στην κορυφή με τους πιο κερδοφόρους Youtubers του 2019 και πια αποτελούν τους stars των media. Όπως αναφέρει η έρευνα του Pew Research Center, που πραγματοποιήθηκε φέτος, τα βίντεο με παιδιά έχουν κατά μέσο όρο σχεδόν τρεις φορές περισσότερες προβολές από κάθε άλλου τύπου βίντεο.

    Έτσι η μικρή Αναστασία ή «Νάστια» είχε αυτή τη στιγμή 107 εκατ. συνδρομητές οι οποίοι έχουν δει τα βίντεο της 42 εκατομμύρια φορές. Αυτή την στιγμή κατέχει την τρίτη θέση στους πιο ακριβολπηρωμένους αστέρες του Yου Tube για το 2019, με έσοδα προ φόρων, που προέρχονται από διαφημίσεις, χορηγίες κτλ. Η «Νάστια» γεννήθηκε στη νότια Ρωσία, με παιδική εγκεφαλική παράλυση. Οι γιατροί που την παρακολουθούσαν φοβόντουσαν ότι δεν θα μπορέσει να μιλήσει ποτέ. Οι γονείς της θέλοντας ωστόσο να καταγράφουν την ανάπτυξη της μέσω των θεραπειών που ακολουθούσε, αναρτούσαν βίντεο στο κανάλι του YouTube, ώστε φίλοι και συγγενείς να μπορούν να βλέπουν την πρόοδο της.

    Πέρυσι μαζί με τους γονείς της μετανάστευσαν στην πόλη Μπόκα Ράτον στις Ηνωμένες Πολιτείες (πολιτεία της Φλόριντα), συνεχίζοντας να ανεβάζουν βίντεο στο κανάλι της. Τα βίντεο είναι καθαρά παιδικού περιεχομένου, την δείχνουν να παίζει με τον πατέρα της, να χοροπηδάει σ’ ένα φουσκωτό κάστρο και να παίζει με τη γάτα της, ενώ όλα τα βίντεο συνοδεύονται από μελωδικά τραγουδάκια και γέλια.

    Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα απέκτησε ακολούθους σε όλο τον κόσμο, με το πιο επιτυχημένο της βίντεο να είναι αυτό από την επίσκεψη της σε ζωολογικό κήπο με τον πατέρα της Γιούρι το 2018, στο οποίο και οι δύο χόρευαν υπό τους ήχους του παιδικού τραγουδιού, ενώ προσποιούνταν ότι άρμεγαν μια αγελάδα και έτρωγαν παγωτό. Το βίντεο αυτό είχε 767 εκατ. προβολές και απέδωσε στη μικρή Νάστια από τις διαφημίσεις 18 εκατ. δολάρια στο διάσημα μεταξύ 1η Ιουνίου 2018 και 1ης Ιουνίου του 2019.

    Παράλληλα, την πρώτη θέση έχει κατοχυρώσει ο μικρός Αμερικανός Τάιαν Κάτζι με το κανάλι του Ryan’s World, με έσοδα 26 εκ δολάρια και 23 εκατ. ακόλουθους, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το αμερικανικό χιουμοριστικό μπλόγκ Dude Perfect με έσοδα 20 εκατ. δολάρια. Μάλιστα στην λίστα του Forbes συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων στην έβδομη θέση  ο gamer PewDiePie με έσοδα 13 εκατ. δολάρια και ο beauty guru και επιχειρηματίας Jeffree Star στην πέμπτη θέση με έσοδα 17 εκατ. δολάρια.

    Οι δέκα κορυφαίοι σε εισοδήματα για το 2019 στο YouTube

    1 Ryan Kaji
    Έσοδα: 26 εκατ. δολάρια

    2 Dude Perfect
    Έσοδα: 20 εκατ. δολάρια

    3 Anastasia Radzinskaya
    Έσοδα: 18 εκατ. δολάρια

    4 Rhett and Link
    Έσοδα: 17.5 εκατ. δολάρια

    5 Jeffree Star
    Έσοδα: 17 εκατ. δολάρια

    6 Preston (Preston Arsement)
    Έσοδα: 14 εκατ. δολάρια

    7 (ισοβαθμία) PewDiePie (Felix Kjellberg)
    Έσοδα: 13 εκατ. δολάρια

    8 (ισοβαθμία) Markiplier (Mark Fischbach)
    Έσοδα: 13 εκατ. δολάρια

    9 DanTDM (Daniel Middleton)
    Έσοδα: 12 εκατ. δολάρια

    10 VanossGaming (Evan Fong)
    Έσοδα: 11,5 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ