• Business

    ABAΞ: Αναζητεί αγοραστή για την Voltera Εμπορίας

    • NewsRoom
    Χρήστος Ιωάννου, ΑΒΑΞ

    Χρήστος Ιωάννου, ΑΒΑΞ


    Αγοραστή για το σκέλος της εμπορίας της εταιρείας Volterra αναζητεί ο Όμιλος ΑΒΑΞ και προς τούτο έχει δώσει εντολή σε χρηματοοικονομικό σύμβουλο, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2022.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Όμιλος, οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για την εκκίνηση του εγχειρήματος της πώλησης της Volterra Εμπορίας, ενώ κρίνεται ότι υπάρχει ανανεωμένο ενδιαφέρον εκ μέρους των επενδυτών και είναι αρκετά πιθανό να ολοκληρωθεί η πώληση μέσα στο Α΄Εξάμηνο του 2023.

    Υπενθυμίζεται, ότι το περασμένο καλοκαίρι ολοκληρώθηκε η πώληση των δραστηριοτήτων ΑΠΕ της Volterra, η οποία ανερχόταν στα 100 MW, προς της ΔΕΗ Ανανεώσιμες (ΔΕΗΑΝ) και με την κίνηση αυτή ο Όμιλος πρόσθεσε στα ταμεία του 40 εκατ. ευρώ και τότε το ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου είχε αναλάβει  η Eurobank.

    Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο της πωληθείσας δραστηριότητας αφορούσε αιολικά, φωτοβολταϊκά, μικρά υδροηλεκτρικά, έργα αποθήκευσης ενέργειας (αυτόνομα συστήματα και υβριδικά). Η Volterra συμμετέχει, επίσης, σε πλήθος ενεργειακών projects όπως η ηλεκτροκίνηση με την ανάπτυξη δικτύου φορτιστών σε διάφορες επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας (ESCO).

    Όσον αφορά τον τομέα της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, αυτός δεν πωλήθηκε, καθώς τότε δε βρέθηκε ενδιαφερόμενος αγοραστής και ο ΑΒΑΞ αναφέρει στα αποτελέσματα ότι η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην ενεργειακή κρίση της χρονιάς που μας πέρασε. Προσθέτει, ωστόσο, πως πλέον το έδαφος είναι πρόσφορο καθώς οι τιμές φυσικού αερίου έχουν μειωθεί.

    Η Volterra παρουσίασε για τη χρονιά που μας πέρασε κύκλο εργασιών 394 εκατ. ευρώ και μεικτά κέρδη 12,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 42,7  εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη εκτιμηθήκαν στα 41,9 εκατ. ευρώ και η εταιρεία απέδωσε μέρισμα 15 εκατ. ευρώ στον Όμιλο ΑΒΑΞ, η συμμετοχή του οποίου ανήλθε στα 17,9 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    ΑΒΑΞ: Δίνει μέρισμα για πρώτη φορά ύστερα από 12 χρόνια – Άνοδος στη λειτουργική κερδοφορία και μείωση δανεισμού



    ΣΧΟΛΙΑ