• Business

    Α. Τσίπρας: Στοιχημάτισε στην “χριστιανική αγάπη” και τη σεμνή προσφορά προς τον τουρίστα!


    “Πάμε στοίχημα..;” είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης ότι “ο τουρισμός και το 2016 θα καταγράψει μια ακόμη εξαιρετική χρονιά”; αφήνοντας άφωνους όλους τους παριστάμενους στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

    Πάντως, πολλές απορίες δημιούργησε με την ομιλία του ο Πρωθυπουργός τους τουριστικούς επιχειρηματίες καθώς όλοι είχαν εναποθέσει τις ελπίδες του στην χθεσινοβραδυνή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο ΣΕΤΕ προκειμένου να τους δώσει συγκεκριμένες απατήσεις όπως είναι π.χ. εάν θα επιβληθεί το τέλος πληρότητας, όμως, επί της ουσίας, δεν…άκουσαν τίποτα που να μην το γνωρίζουν! Δεν άκουσαν καμία απαλλαγή απο φόρους, καμία ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, το οποίο έχει πληγεί από το μεταναστευτικό και γενικώς δεν έδωσε καμία “είδηση” όπως συνηθίζεται να λέγεται απο τους τουριστικούς δημοσιογράφους.

    tsipras sete

    Αυτό που ήθελε να περάσει, με τη χθεσινή του ομιλία, ο Πρωθυπουργός ήταν μήνυμα αισιοδοξίας και ασφάλειας για τον τουρισμό της Ελλάδας, απαντώντας έτσι, για ακόμα μια φορά, στον Ανδρέα Ανδρεάδη ο οποίος ισχυρίζεται ότι “κινούμαστε στην κόψη του ξυραφιού και κινδυνεύουμε όχι μόνο να μην πετύχουμε τον νέο στόχο, αλλά και να πέσουμε κάτω από τα επίπεδα του 2015 και δεν κινδυνολογούμε. Οι απώλειες θα φανούν σταδιακά και όχι αμέσως”.

    Όμως, για το μείζον θέμα του τέλους πληρότητας, ο Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε ότι η επιβολή του θα οδηγήσει και σε μαζικές δηλώσεις υποβάθμισης κατηγορίας καταλυμάτων ή και κατάθεση των σημάτων λειτουργίας και μετάβαση στις χωρίς περιορισμό, πλέον, ελεύθερες μισθώσεις, χωρίς ΦΠΑ. “Είναι αδύνατον να ελεγχθεί η καθημερινή πληρότητα 1 εκατομμυρίων δωματίων σε 50 χιλιάδες καταλύματα”, είπε χαρακτηριστικά.

    tsipras-tsipras

    Απαντώντας ο Πρωθυπουργός στους ξενοδόχους, για το θέμα αυτό, περιορίσθηκε να μεταθέσει την επιβολή του κατά μια τουριστική σαιζόν αργότερα. Δηλαδή το 2018…ίσως στον επόμενο Πρωθυπουργό!!

    Συνεχίζοντας την, κατά τα άλλα, πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του, ο Τσίπρας έκανε πάλι το “κοινό” α μείνει άφωνο αφού όλοι γνωρίζουμε την σχέση που έχει με την Εκκλησία και γενικότερα με τη θρησκεία. Κι όμως, οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί επιχειρηματίες, άκουσαν απο το στόμα του συγκεκριμένου Πρωθυπουργού να επαίρεται για την ελληνική φιλοξενία η οποία με την επίσκεψη του Πάπα και του Πατριάρχη ενισχύθηκε με το ουσιώδες μήνυμα της “χριστιανικής αγάπης” και της σεμνής προσφοράς προς τους επισκέπτες/τουρίστες αλλά όσο και προς τους “χιλιάδες κατατρεγμένους”! Και να επισημαίνει ότι “η ελληνική φιλοξενία δεν είναι ένα στερεότυπο τουριστικής προώθησης που αναζητά εξαργύρωση, αλλά ένα διαχρονικό στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας που ανάγεται στον Ξένιο Δια. Οι εικόνες από τη Λέσβο – κατά την επίσκεψη του Πάπα και του Πατριάρχη – κατέγραψαν ανεξίτηλα αυτή την πραγματικότητα στη συνείδηση της παγκόσμιας κοινότητας. Και έδωσαν λάμψη στη διεθνή εικόνα της χώρας και υποστήριξη στην προσπάθεια που κάνει να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον της”.



    ΣΧΟΛΙΑ