• Business

    «Φλερτάρει» με Nova ο Ιβάν Σαββίδης – Πιέζει το Μαξίμου για συμφωνία

    ΔΟΛ.


    Το συντομότερο δυνατό θέλουν να «τελειώνουν» στο Μαξίμου με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, που από «δυνατό χαρτί» του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλήξει σε πανωλεθρία, ώστε να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να φέρουν μια ώρα αρχύτερα την νέα τηλεοπτική εποχή που οι ίδιοι σκηνοθέτησαν.

    Από τους τέσσερις υπερθεματιστές, οι Γιάννης Αλαφούζος και Θοδωρής Κυριακού είναι οι πιο απλές περιπτώσεις: ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ εκπέμπουν ήδη κανονικά, και απλώς θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο και στο νέο τηλεοπτικό τοπίο. Για τους δύο αυτούς τηλεοπτικούς σταθμούς, και αύριο να έπεφτε το «μαύρο» στα μη αδειοδοτημένα κανάλια, καθόλου δεν θα τους ενοχλούσε.

    Ο τρίτος των υπερθεματιστών, Βαγγέλης Μαρινάκης, κινείται με ταχύτατους ρυθμούς για τη στελέχωση του τηλεοπτικού του σταθμού, και όλα δείχνουν ότι θα είναι εγκαίρως έτοιμος να παρουσιάσει ένα αξιοπρεπές τηλεοπτικό πρόγραμμα.

    Τι γίνεται όμως με τον Ιβάν Σαββίδη; Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πέραν του ότι δεν έχει δικές του υποδομές για να δημιουργήσει το δικό του κανάλι, δυσκολεύεται πολύ και στις συνεργασίες με ήδη υπάρχοντα κανάλια, που θα μπορούσαν να κάνουν πολύ πιο εύκολη τη ζωή του.  Όπως γράφαμε την προηγούμενη εβδομάδα στο mononews.gr, μία ρεαλιστική προοπτική (την οποία μάλιστα στηρίζει και το Μαξίμου, αλλά και οι Αμερικανοί, που γενικά δε θέλουν να βλέπουν ούτε… ζωγραφιστό τον ομογενή επιχειρηματία, αφού τον θεωρούν άνθρωπο του Putin) είναι η συνεργασία του με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και το Star, που διαθέτει πολύ καλές τεχνικές υποδομές και είναι ένα «έτοιμο» κανάλι που θα μπορούσε άμεσα να λειτουργήσει και να βγάλει πρόγραμμα.

    Βέβαια, και αυτό το deal έχει τις δυσκολίες του και είναι αμφίβολο αν θα τα βρουν Σαββίδης και Βαρδινογιάννης, καθώς πρόκειται για δύο επιχειρηματίες με εντελώς διαφορετικό προφίλ και χαρακτήρα, ενώ πολλοί επισημαίνουν και ότι ο Γ. Βαρδινογιάννης δε φαίνεται ιδιαίτερα «ζεστός» να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια, παραπέμποντας και στις πολύ χαμηλές προσφορές που έκανε στη διαδικασία του διαγωνισμού.

    Έτσι, ο Ιβάν Σαββίδης έχει ήδη ρίξει και αλλού τα… δίχτυα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ομογενής επιχειρηματίας είχε ήδη μία πρώτη αναγνωριστική επαφή με την διοίκηση της Nova και κατέθεσε μία ιδιαίτερα δελεαστική πρόταση για να νοικιάσει τηλεοπτικά στούντιο για το κανάλι του, χωρίς πάντως να υπάρξει συμφωνία. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες επαφές – πάντα φυσικά με τις… ευλογίες του Μαξίμου, που όπως είπαμε θέλει με κάθε τρόπο να «τελειώνει» με την ιστορία των τηλεοπτικών αδειών…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/agonia-rouleta-ton-kanalion-tha-katsi-sto-mavro/82717

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/nea-epithesi-alafouzou-se-marinaki-ke-o-polemos-kala-krati-entos-ke-ektos-gipedon/82872

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ