• Business

    ΤΕΜΜΑ: 60 χρόνια σταθερός πυλώνας της ελληνικής βιομηχανίας

    • NewsRoom

    Πριν από 60 χρόνια μια εταιρεία κατασκευής μηχανολογικών εξαρτημάτων ακριβείας, με ιδιοκτήτες μια επιχειρηματική οικογένεια προερχόμενη από την Αίγυπτο, όπου είχε παρουσία ήδη επί τρεις δεκαετίες, έκανε την εμφάνισή της στην ελληνική οικονομία και άρχισε μια πορεία που την κατέστησε εξαρχής σταθερό πυλώνα της ελληνικής βιομηχανίας.

    Φέτος, στα εξηκοστά γενέθλιά της, η ΤΕΜΜΑ Precision Engineering and Manufacturing μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη για την ιστορία και τα επιτεύγματά της. Αλλά και για τα θεμέλια που έχει θέσει ώστε να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του μέλλοντος, βασισμένη στις ίδιες αξίες και πρακτικές που την καθιέρωσαν ως κορυφαία δύναμη στην ελληνική αγορά και της άνοιξαν τον δρόμο της καταξίωσης στην κατασκευή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, για την αμυντική και την αεροδιαστημική βιομηχανία, σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.

    Η βαριά βιομηχανία (κυρίως Αλουμινίου), η αμυντική και αεροπορική βιομηχανία, η παραγωγή και η αποθήκευση πράσινης ενέργειας είναι οι τομείς στους οποίους κατευθύνονται τα προϊόντα της, τα οποία παράγονται με απόλυτη συμμόρφωση προς τις διεθνείς προδιαγραφές και πρότυπα, με υπερσύγχρονο και πρωτοποριακό μηχανολογικό εξοπλισμό, με υψηλή τεχνογνωσία και με σύστημα διαχείρισης ποιότητας πιστοποιημένο από την TŮV NORD.

    Το υψηλής εξειδίκευσης και συνεχώς εκπαιδευόμενο ανθρώπινο δυναμικό της – μηχανικοί, σχεδιαστές, προγραμματιστές και χειριστές εργαλειομηχανών –, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, οι διαρκείς επενδύσεις στην έρευνα και η πλήρης ανταπόκριση στους στόχους των πελατών της αποτελούν το βαρύ οπλοστάσιο της ΤΕΜΜΑ, το οποίο της άνοιξε τον δρόμο για συνεργασίες πολύ υψηλού επιπέδου:

    ●  Στην Ελλάδα με την Intracom Defense, τη ΜΕΤΚΑ και το Αλουμίνιον της Ελλάδος του Ομίλου Μυτιληναίου, την Elval και τα Σωληνουργεία Κορίνθου του Ομίλου Στασινόπουλου, την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, τη Sovel, θυγατρική της Σιδενόρ, τη ΜΕΒΑΚΟ και τη Sunlight, οι οποίες καταδεικνύουν τη θέση της ΤΕΜΜΑ στην ελληνική αγορά.

    ●  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Έρευνας (CERN), ο γαλλικός όμιλος Thales, η αμερικανική Raytheon, η ιταλική Elital Elettronica Italiana, ο ισπανικός κολοσσός της ενέργειας Iberdrola και, εμμέσως, οι Boeing, Dassault, Airbus & KMW είναι οι λαμπερές διεθνείς συνεργασίες της ΤΕΜΜΑ.

    Ωστόσο, όταν πρόκειται για επιχειρήσεις με δυναμισμό, οι απολογισμοί επιτευγμάτων είναι μόνο η μια πλευρά των μεγάλων επετείων. Η άλλη είναι η προσήλωση στο μέλλον. Η ΤΕΜΜΑ, συνεπής προς τον χαρακτήρα και το επιχειρηματικό DNA της, έχει κατακτήσει το δικαίωμα, στηριζόμενη στα γερά της θεμέλια, να ατενίζει με αισιοδοξία και την επόμενη μέρα.

    «Με ανθρώπους νέους και ικανούς, που ήδη πλαισιώνουν την ομάδα μας, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και τις συνεχιζόμενες επενδύσεις μας στην έρευνα, καθώς και τη σταθερή προσήλωσή μας στα ζητούμενα των πελατών μας, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ελληνική βιομηχανία με την ίδια ποιότητα, αξιοπιστία, αλλά και μεράκι. Και θα συμβάλουμε όσο περισσότερο μπορούμε στο αταλάντευτο όραμά μας για τη μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη της βιομηχανίας στη χώρα μας» σημειώνει σε επιστολή προς τους συνεργάτες και πελάτες της.

    Η ΤΕΜΜΑ, η οποία σταθερά επενδύει σε ουσιαστικές και μακροχρόνιες σχέσεις και συνεργασίες που βασίζονται σε γερά θεμέλια, όπως η εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια και η αμεσότητα, έχει κάθε λόγο να βλέπει το μέλλον με τη σιγουριά αυτού που ξέρει πώς να επιτυγχάνει τους στόχους του.