• Business

    Μαρινάκης: Τριανταφυλλόπουλος, Αλαφούζος, Θωμαΐδης θα λογοδοτήσουν πλέον στη Δικαιοσύνη

    • NewsRoom
    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Ευάγγελος Μαρινάκης, επικεφαλής Capital Maritime


    Οξύτατη ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη για τα δημοσιεύματα σχετικά με το περιεχόμενο -ηχογραφημένης από την ΕΥΠ- τηλεφωνικής του  συνομιλίας με τον εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Τάσο Καραμήτσο.

    bagelis marinakis sovaros

    Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, γίνεται λόγος για «λάσπη» και «σκόπιμη παραποίηση» από συγκεκριμένα «κέντρα συμφερόντων», ενώ διατυπώνεται επίσης σαφέστατη αιχμή σε βάρος των δικαστικών που χειρίζονται τη σχετική δικογραφία.

    Υπογραμμίζεται τέλος, ότι ο κ. Μαρινάκης θα προσφύγει και πάλι ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης σε βάρος των κκ. Αλαφούζου, Θωμαΐδη και Τριανταφυλλόπουλου (σ.σ. από την ιστοσελίδα του οποίου ξεκίνησε και το όλο θέμα).

    baggelisa marinakis gelastos

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    Για άλλη μια φορά η αποσπασματική χρήση υποκλαπεισών τηλεφωνικών συνομιλιών από συγκεκριμένα κέντρα συμφερόντων καταλήγει σε σκόπιμη παραποίηση του περιεχομένου τους προκειμένου να κατασκευαστούν “παραμύθια για αγρίους” με πολλή λάσπη και ψέμματα. Η φαιδρότητα της ιστορίας δεν επιδέχεται καν διάψευσης, απλώς προκαλεί θυμηδία σε όποιον τη διαβάσει.

    Η χρήση και αναπαραγωγή μάλιστα ηχητικού υλικού από ερευνώμενη δικογραφία εκθέτει τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν και χειρίζονται την υπόθεση και καταδεικνύει τη σκοπιμότητα της μεθοδευμένης άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου.

    Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα προσφύγει για μια ακόμη φορά ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως έχει πράξει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν και έχει δικαιωθεί, προκειμένου να λογοδοτήσουν για μια ακόμη φορά ο κ. Αλαφούζος, ο κ. Θωμαίδης και ο “γνωστός” κ. Τριανταφυλλόπουλος.

    Η απάντηση Καραμήτσου

    Νωρίτερα απάντηση στα εν λόγω δημοσιεύματα έδωσε με δήλωσή του και ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» Τάσος Καραμήτσος.

    karamitsos

    «Μια φιλική συνομιλία του 2012 για να μπουν βιβλία ως προσφορές σε μια νέα -υπό έκδοση τότε- εφημερίδα, παρουσιάζεται με απίστευτη δόση φαντασίας σαν ύποπτη “συναλλαγή”. Είναι προφανές πως μόνο στο μυαλό του “ρεπόρτερ” αυτή η φιλική συμβολή, ενός ειδικού σε θέματα Τύπου για την εμπορική ενίσχυση μιας νέας εφημερίδας, θα μπορούσε να πάρει αυτή την “ερμηνεία”», αναφέρει ο κ. Καραμήτσος απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις ερμηνείες που δόθηκαν περί «ύποπτης» συναλλαγής.

    Ακολουθεί απομαγνητοφωνημένη η συνομιλία :

    Τάσος Καραμήτσος (Τ.Κ.)
    Βαγγέλης Μαρινάκης (Β.Μ.)

    Τ.Κ: Έλα
    Β.Μ: Έλα τι γίνεται;
    Τ.Κ: Καλά εσύ;
    Β.Μ: Πώς πάει;
    Τ.Κ: Κοιτάμε εδώ, το πως το λένε, κοιτάμε τι γίνεται εδώ, πανηγύρια γίνονται. Πανηγύρια γίνονται γενικώς με τον Τσίπρα, με το ένα με το άλλο κτλ.
    Β.Μ: Τι έγινε;
    Τ.Κ: Αυτά είναι 30 βιβλία αρχικά από το παιδί αυτό και μετά θα συνεχιστεί. 30 είναι όμως τώρα, θα σου τα στείλω αυτά τα 30 βιβλία, δεν είναι ok;
    Β.Μ: 30 βιβλία για τον Τσίπρα;
    Τ.Κ: Μμμ, όχι λέω ο γιατρός ο φίλος μου…
    Β.Μ: Α ναι, εντάξει ok.
    Τ.Κ: Ξέρεις αυτό το πράγμα, έχει μια ροή αυτός, 30 βιβλία, 40, 50.
    Β.Μ: Και πες μου τι θέλει.
    Τ.Κ: Εντάξει θα σας τα πούμε μετά αυτά, αλλά τώρα που να τα στείλω, που τα’ χω;
    Β.Μ: Ας έρθουν επάνω λοιπόν εδώ πέρα στο γραφείο.
    Τ.Κ: Στο γραφείο;
    Β.Μ: Στο σπίτι;
    Τ.Κ: Στο σπίτι άμα τα δώσω στη Σούλα δηλαδή πειράζει;
    Β.Μ: Ναι, ναι, όχι, όχι, δεν πειράζει. Στο σπίτι μου.
    Τ.Κ: Εγώ θα τα πάω στη Σούλα σε μισή ώρα.
    Β.Μ: Ναι, ναι, τι άλλο εσύ;
    Τ.Κ: Ε τίποτα εδώ.
    Β.Μ: Το βράδυ που θα είσαι;
    Τ.Κ: Εδώ θα πάω κοντά, θα είμαι σε ένα επαγγελματικό, σφύρα μου, θα τελειώσω από ‘κει.
    Β.Μ: Εντάξει;
    Τ.Κ: Εντάξει ok. Έγινε.

     



    ΣΧΟΛΙΑ