• Business Of Fashion

    Tesla: Γιατί πουλάει κόκκινα σορτσάκια αξίας 69.420 δολ.


    Την έκπληξη έκανε η Tesla ανακοινώνοντας ότι λανσάρει σε περιορισμένη διάθεση μια σειρά… κόκκινων κοντών σορτς.

    Μετά την αύξηση ρεκόρ που σημείωσε η μετοχή της εταιρείας, ο Έλον Μασκ έβαλε στο «στόχαστρο» τους «σορτάκηδες», δηλαδή τους πωλητές short μετοχών.

    Στο παρελθόν είχε κάνει ξανά το ίδιο, με στόχο του τον Ντέιβιντ Άινχορν, στον οποίο είχε στείλει το 2018 ένα κουτί με σορτς.

    «Ποιος φοράει κοντά σορτς;», έγραψε ο Μασκ στο Twitter την Πέμπτη, παράλληλα με μερικά emoji που γελάνε. «Η Tesla θα κάνει υπέροχα σορτσάκια σε κόκκινο λαμπερό σατέν με χρυσή επένδυση», έγραψε στο tweet που τότε φάνηκε σαν ένα παιδιάστικο αστείο.

    Τρεις μέρες αργότερα, ένα ζευγάρι κοντά σορτς Tesla – σε κόκκινο σατέν σχέδιο και με χρυσό τελείωμα, όπως υποσχέθηκε ο Μασκ – έκανε την εμφάνισή του στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας.

    Το προϊόν αποδείχθηκε τόσο δημοφιλές, ώστε ο ιστότοπος της Tesla έπεσε για λίγο, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της εταιρείας. Σήμερα, όλα τα μεγέθη έχουν εξαντληθεί και οι παραγγελίες αναμένεται να αποσταλούν εντός δύο έως τεσσάρων εβδομάδων.

    Με τη λέξη «S3XY» να αναγράφεται στο πίσω μέρος (μια αναφορά στη σειρά οχημάτων της Tesla), αυτές οι πολύ κοντές βερμούδες πωλούνται για 69.420 δολάρια -άλλο ένα από τα δήθεν «αστεία» του Μασκ, που υπαινίσσονται τη σεξουαλική θέση και την αργκό για κατανάλωση μαριχουάνας, αντίστοιχα.

    «Γιορτάστε το καλοκαίρι με τα σορτσάκια της Tesla», ανέφερε η σελίδα του προϊόντος, ενθαρρύνοντας τους πελάτες να «τρέχουν σαν τον άνεμο ή να διασκεδάζουν όπως ο Liberace», είτε χαλαρώνουν δίπλα στην πισίνα, είτε σε εσωτερικούς χώρους.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος, ο οποίος μόλις διευθέτησε κατηγορίες απάτης εναντίον του που του άσκησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, χλεύασε ακόμη και τον κυβερνητικό οργανισμό, γράφοντας την περασμένη εβδομάδα ότι «θα έστελνε μερικά στην Επιτροπή για να τους παρηγορήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».



    ΣΧΟΛΙΑ