• Business Of Fashion

    Η Hermes απάντησε στις αναταραχές του Χονγκ Κονγκ με ρεκόρ εξαετίας στις πωλήσεις

    • Bloomberg
    Hermes τσάντα Kelly

    Hermes τσάντα Kelly


    H Hermes International κατόρθωσε να ξεπεράσει τις επιπτώσεις των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας στο Χονγκ Κονγκ και να καταγράψει τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση εσόδων της τελευταίας εξαετίας, με τα είδη πολυτελείας του γαλλικού οίκου να γίνονται ανάρπαστα από τους καταναλωτές.

    Η εταιρεία ακολούθησε την πορεία του ομίλου LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) και διέψευσε τις ανησυχίες για τυχόν επιπτώσεις των διαμαρτυριών κατά του Πεκίνου, στην ανάπτυξη της. Οι καταναλωτές στην Ηπειρωτική Κίνα συνέχισαν να αγοράζουν, παρά το γεγονός ότι οι αναταραχές επιβάρυναν τον εμπορικό τουρισμό στο νησί.

    Έτσι, οι πωλήσεις στην Ασία αυξήθηκαν κατά 20%. Η Hermes αναγκάστηκε να κλείσει τα καταστήματα της στο Χονγκ Κονγκ για αρκετές ημέρες κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μηνός, ωστόσο η κατάσταση έχει βελτιωθεί για την εταιρεία από τότε, επισήμανε στους δημοσιογράφους ο CFO του ομίλου Eric du Halgouet.

    Κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 15%, εξαιρουμένων των νομισματικών μεταβολών, στα 1,7 δισ. ευρώ (1,9 δισ. δολάρια). Οι αναλυτές είχαν προβλέψει ανάπτυξη κατά 11,6%. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 2,1%.

    Ο CFO τόνισε ότι η Hermes δεν βλέπει καμία αλλαγή της τάσης στην Κίνα κατά τις πρώτες εβδομάδες του τέταρτου τριμήνου, μετά από μια “εξαιρετική” απόδοση που εμφάνισε μέχρι στιγμής φέτος. Οι πρόσφατες περικοπές του Πεκίνου στους φόρους επί των εισαγωγών και στους φόρους επί των πωλήσεων ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να κάνουν περισσότερες αγορές στο σπίτι.

    Η Hermes άνοιξε φέτος το 26ο κατάστημα της στη χώρα και έχει εστιάσει στην προώθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου μετά την έναρξη του κινεζικού online καταστήματος της πέρυσι.

    Το μετάξι επιστρέφει στο επίκεντρο μετά από αρκετά τρίμηνα περιορισμένου ενδιαφέροντος, λόγω της νέας σειράς γυναικείων φουλαριών, ανέφερε ο CFO. Αύξηση σημειώνει και η ζήτηση για τα ανδρικά κασκόλ, ενώ η αγορά με τις γραβάτες εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες.

     



    ΣΧΟΛΙΑ