• Bons Vivants

    Michael Jordan: Εγινε ο πρώτος αθλητής στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Μάικλ Τζόρνταν

    Μάικλ Τζόρνταν


    Μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων στην Αμερική κατατάσσεται πλέον ο θρύλος του NBA, Michael Jordan, μετά την πρόσφατη κίνησή του να προχωρήσει στην πώληση της Charlotte Hornets έναντι 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τον περασμένο Ιούνιο.

    Ο Jordan αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της ομάδας το 2010 έναντι 275 εκατ. δολαρίων. Το 2020 πούλησε ένα μέρος αυτών των μετοχών στον Πλότκιν και τον Ντάνιελ Σούντχαϊμ, αλλά διατήρησε την πλειοψηφία.

    Γεννημένος το 1963 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, o Jordan αποτελεί τον πρώτο αθλητή που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική, με τα καθαρά του έσοδα να φέρεται πως αγγίζουν τα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Από την πρώτη στιγμή που ο Jordan πάτησε το πόδι του σε γήπεδο του NBA το 1984 ήταν ένας από τους πιο καλοπληρωμένους αθλητές, ενώ κατά τη διάρκεια της δεκαεξάχρονης πορείας του στο NBA συγκέντρωσε 94 εκατομμύρια δολάρια, αποτελώντας τον παίκτη με την υψηλότερη αμοιβή το 1997 και το 1998.

    Ωστόσο, τα μεγαλύτερα έσοδά του τα απέκτησε μέσω της συνεργασίας του με brands όπως τα McDonald’s, Gatorade, Hanes, Nike κ.ά.

    Ο Jordan κέρδισε έξι πρωταθλήματα με τους Chicago Bulls τη δεκαετία του 1990 και θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών. Εκτός βέβαια από θρύλος του NBA, ένα ακόμα χαρακτηριστικό του αθλητή είναι και οι επιτυχημένες επενδύσεις του.

    Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο αθλητικό παπούτσι Air Jordan το 1985 στο τέλος της σεζόν, η Nike  περίμενε να πουλήσει εμπορεύματα αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Δύο μήνες αργότερα, η μάρκα είχε κερδίσει 70 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις και 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ενώ το συμβόλαιο του Jordan ίσχυε για πέντε χρόνια αρχικά, με τον αθλητή να κερδίζει 500.000 δολάρια ετησίως, εκτός των δικαιωμάτων του. Στην τελευταία ετήσια έκθεσή της, η Nike ανέφερε ότι τα ετήσια έσοδα χονδρικής για το brand του Jordan ανήλθαν στα 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια σημειώνοντα άνοδο 28,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Η πώληση της Charlotte Hornets – στην οποία φημολογείται ότι ο Jordan έχει κρατήσει ένα μικρό ποσοστό- σηματοδοτεί τη δεύτερη ακριβότερη πώληση ομάδας του NBA, μετά την πώληση της Phoenix Suns στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

     

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΤΑ: Διαχείριση των σχολικών μονάδων σε κεντρικό επίπεδο φέρνει το ν/σ

    Μοτοδυναμική: Δωρεάν διάθεση ιδίων μετοχών

    Φον ντερ Λάιεν: Βοήθεια 5,2 εκατ. ευρώ για την Αρμενία από την ΕΕ

                                              

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός – Μάθε πού ψηφίζεις

    Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών



    ΣΧΟΛΙΑ