• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Valentino: Ο οίκος θέλει να αποχωρήσει από το εμβληματικό κτήριο της Πέμπτης Λεωφόρου γιατί αδυνατεί να πληρώσει το νοίκι!

    • Bloomberg


    Στη λίστα των εταιρειών λιανικής που προχωρούν σε αγωγές κατά των ιδιοκτητών των ακινήτων στα οποία στεγάζονται, προκειμένου να απεμπλακούν από τα υψηλά ενοίκια εν μέσω πανδημίας, προστέθηκε και ο όμιλος λιανικής πολυτελών ενδυμάτων Valentino.

    Το αμερικανικό υποκατάστημα της Valentino SpA υπέβαλε αγωγή την Κυριακή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης προκειμένου να αναγκάσει την  εταιρεία 693 Fifth Owner LLC να την αποδεσμεύσει από το 15ετές συμβόλαιο μίσθωσης του ακινήτου που νοικιάζει στο Μανχάταν εννέα χρόνια νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Το γνωστό εμπορικό σήμα, επικαλέστηκε τις ζημιές που υπέστη λόγω του lockdown. Το συγκεκριμένο ακίνητο διαχειρίζεται η Savitt Partners LLC.

    Η Valentino ανέφερε ότι «το τρέχον κοινωνικό και οικονομικό κλίμα, γεμάτο με περιορισμούς που σχετίζονται με την Covid-19, τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, η έλλειψη εμπιστοσύνης των καταναλωτών και ο φόβος που επικρατεί επηρεάζουν τα καταστήματα πολυτελών ειδών που δεν θεωρούνται πρώτης ανάγκης». Επίσης, τόνισε ότι η περιοχή της Fifth Avenue, όπου τα καταστήματα έκλεισαν από τα μέσα Μαρτίου, δεν είναι πλέον εμπορική.

    Η Valentino δεν ανέφερε στην αγωγή το ύψος του ενοικίου.

    Δεν είναι το πρώτο “μεγάλο όνομα” που προσφεύγει στο δικαστήριο εναντίον ιδιοκτήτη ακινήτων στο Μανχάταν εν μέσω της πανδημίας. Η Victoria’s Secret της L Brands υπέβαλε αγωγή, στις αρχές Ιουνίου, στον ιδιοκτήτη του καταστήματος που νοικιάζει στην πλατεία Herald Square έναντι 938.000 δολαρίων το μήνα, λέγοντας ότι η αγορά λιανικής της πόλης είχε «καταστραφεί» και έχει «αλλάξει για πάντα» από τότε που ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, ανακοίνωσε τα μέτρα παραμονής των κατοίκων στα σπίτια τους και έκλεισε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις, εκτός από αυτές που πουλούν είδη πρώτης ανάγκης.

    Η Valentino ήταν πρόθυμη να πληρώσει το ενοίκιο στη Fifth Avenue στο παρελθόν λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας στην περιοχή και της προνομιακής του θέσης, επισήμανε. Ωστόσο, τώρα πλέον δεν μπορεί να το καταβάλει, υποστήριξε, και θα χρειαστεί να παλέψει για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την υποχώρησης της πανδημίας.

    Η Νέα Υόρκη ξεκίνησε τη δεύτερη φάση του σχεδίου επαναλειτουργίας της τη Δευτέρα το πρωί, επιτρέποντας στους καταναλωτές να φορούν μάσκες να ψωνίζουν σε καταστήματα.



    ΣΧΟΛΙΑ