• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Τραγικό τέλος για τον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Πετρ Κέλνερ

    • Bloomberg
    Πετρ Κέλνερ

    Πετρ Κέλνερ


    Ο Τσέχος δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής του ομίλου PPF Group, Πετρ Κέλνερ, σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου στην Αλάσκα. Ήταν μόλις 56 ετών.

    Το δυστύχημα, στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο και άλλα τέσσερα άτομα, συνέβη το Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση της PPF.

    Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, το ελικόπτερο συνετρίβη κοντά στον Παγετώνα Knik.

    Ο Κέλνερ, ο οποίος αγαπούσε να κάνει σκι από ελικόπτερο, ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας, με την καθαρή αξία της περιουσίας του να υπολογίζεται σε 15,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

    Ο όμιλος PPF, ο οποίος ελέγχει επιχειρήσεις σε τομείς όπως τα χρηματοοικονομικά, οι τηλεπικοινωνίες, η μεταποίηση, τα media και η βιοτεχνολογία, είχε συνολικό ενεργητικό ύψους 44 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2020. Η βασική χρηματοοικονομική δραστηριότητά του είναι ο όμιλος καταναλωτικών δανείων Home Credit, η μεγαλύτερη αγορά του οποίου είναι η Κίνα.

    Πριν από τον θάνατο του Κέλνερ, η εταιρεία επενδύσεων είχε στα σκαριά δύο δυνητικά deals που αναμενόταν να έχουν σημαντικότατο αντίκτυπο σε επίπεδο ομίλου. Διαπραγματευόταν την πώληση των τσεχικών και σλοβακικών κλάδων του στη Moneta Money Bank στο πλαίσιο ανταλλαγής μετοχών που θα μπορούσε να δώσει στην PPF τον έλεγχο του τσεχικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

    Η PPF εξέταζε επίσης το ενδεχόμενο να πουλήσει μειοψηφικό μερίδιο στον όμιλο τηλεπικοινωνιακών υποδομών της, Cetin Group.

    Δεν είναι σαφές πώς ο θάνατος του Κέλνερ θα επηρεάσει τα συγκεκριμένα deals.



    ΣΧΟΛΙΑ