• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Το Πεκίνο μπλοκάρει την εφαρμογή Didi – Βουτιά στις μετοχές τεχνολογίας στο Χονγκ Κονγκ

    • Bloomberg


    Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας στο Χονγκ Κονγκ, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τον αντίκτυπο που θα έχει η απόφαση του Πεκίνου να αποσύρει την εφαρμογή Didi, λόγω ζητημάτων ασφαλείας των δεδομένων που έχει συλλέξει.

    Σημειώνεται ότι η  DiDi Global πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες αρχικές δημόσιες προσφορές της τελευταίας δεκαετίας στις ΗΠΑ, πριν από λίγες μέρες.

    Η μετοχή της Tencent Holdings, η οποία έχει μερίδιο στην Didi, υποχώρησε κατά 3,6% στο Χονγκ Κονγκ χάνοντας τα ετήσια κέρδη που είχε καταγράψει. Η  Meituan, η οποία είχε εντολή από τις αντιμονοπωλιακές αρχές της Κίνας να διορθώσει τις πρακτικές τον Μάιο, σημείωσε πτώση μέχρι και 5,9%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech Index υποχώρησε έως και 2,4%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Μαΐου.

    “Είναι σαφές ότι υπάρχει θέμα με τις ρυθμιστικές αρχές για τους τεχνολογικούς γίγαντες της Κίνας αυτή τη στιγμή και αυτό μπορεί να συνεχίσει να επηρεάζει τις εκτιμήσεις του κλάδου για τις μεγάλες πλατφόρμες διαδικτύου”, σύμφωνα με τον Μάθιου Καντέρμαν, αναλυτή στο Bloomberg Intelligence.

    Hang Seng Tech Index lost ground after a death cross in May

    Οι ανησυχίες για τα έσοδα

    Η μετοχή της Didi Global υποχώρησε στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή, ύστερα από την απόφαση της Κίνας να αναθεωρήσει το πρωτόκολλο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της εταιρείας, μόλις δύο ημέρες αφότου πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες εισαγωγές της τελευταίας δεκαετίας στην χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ.

    Η κυβέρνηση της Κίνας ανέστειλε τη λειτουργία της εφαρμογής την Κυριακή επικαλούμενη σοβαρές παραβιάσεις της συλλογής και χρήσης προσωπικών πληροφοριών της Didi Global, χωρίς να αναλυθούν.

    «Οι νέες προκλήσεις σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία της ιδιωτικής ζωής αποτελεί ένα μεγαλύτερο ερώτημα, καθώς η δημιουργία εσόδων από αυτά τα δεδομένα είναι το κλειδί για τα κέρδη αυτών των εταιρειών», δήλωσε ο Joshua Crabb, επικεφαλής χαρτοφυλακίου της Robeco στο Χονγκ Κονγκ. “Αν αυτό τεθεί σε κίνδυνο, οι επιπτώσεις στα κέρδη και συνεπώς στις τιμές των μετοχών θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο δραματικές από τα αντιμονοπωλιακά πρόστιμα που έχουμε δει μέχρι τώρα”.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ