• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Το δίδυμο της μόδας που δημιούργησε περιουσία 1,5 δισ. δολαρίων με τη βοήθεια των… influencers

    • Bloomberg

    Michael Karanikolas και Michael Mente (δεξιά)


    H εταιρεία λιανικών online πωλήσεων Revolve Group Inc προσφέρει περίπου 1.000 νέα προϊόντα μόδας προς πώληση κάθε εβδομάδα.  Η συνεχής ανανέωση και η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την ανέδειξαν σε μία από τις νεοεισηγμένες με την καλύτερη απόδοση για το τρέχον έτος και βοήθησε τους δύο ιδρυτές και CEO της, Michael Karanikolas και Michael Mente να δημιουργήσουν περιουσία αξίας 1,5 δισ. δολαρίων.

    Η εταιρεία προωθεί τη συνεχώς ανανεωμένη συλλογή των μοντέρων ενδυμάτων της μέσω ενός δικτύου περίπου 3,500 influencers -συμπεριλαμβανομένης και της δημοφιλούς Kendall Jenner– και πάνω από 3,2 Instagram followers. O Mente, 38 ετών, διαχειρίζεται το μάρκετινγκ και τις συλλογές μόδας, ενώ ο 41χρονος Karanikolas είναι υπεύθυνος για τα θέματα της τεχνολογιας και των logistics.

    Οι μετοχές της εταιρείας, με έδρα το Cerrito της Καλιφόρνια έχουν υπερδιπλασιαστεί από τις 6 Ιουνίου 2019, που έγινε η δημόσια εγγραφή της και διαπραγματεύονταν σήμερα στα 38,59 δολάρια (κέρδη 4,2%), με τη χρηματιστηριακή της αξίας να ανέρχεται στα 2,7 δισ. δολάρια. Μόνο οι εταιρείες Beyond Meat Inc. και Cortexyme Inc. είχαν φέτος καλύτερη απόδοση από την Revolve.

    Οι Karanikolas και Mente κατέχουν συνολικά ποσοστό 56% στην εταιρεία και ελέγχνουν πάνω από τα 2/3 των μετοχών με δικαίωμα ψήφου, μέσω μιας ξεχωριστής εταιρείας με την ονομασία MMMK Development. Ο Mente κατέχει επιπλέον ποσοστό 1,4% εκτός της MMMK, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεφαλαιαγοράς.

    Η δημόσια προσφορά της Revolve πραγματοποιήθηκε μετά την εισαγωγή στο χρηματιστήριο της πλατφόρμας πολυτελών ειδών ένδυσης Farfetch Ltd., η οποία συγκέντρωσε 855 εκατομμύρια δολάρια. Τρεις άλλες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν εισαχθεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο φέτος, αντλώντας συνολικά 471 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε η Bloomberg.

    Πριν δημιουγήσουν την Revolve το 2003, ο Karanikolas και ο Mente εργάστηκαν στην NextStrat, μια εταιρεία λογισμικού που εδρεύει στην Καλιφόρνια. Οι δύο επιχειρηματίες είδαν ότι οι online πωλήσεις ειδών ένδυσης αποτελούν ευκαιρία και αφιέρωσαν τα πρώτα χρόνια προσπαθώντας να πείσουν τις εταιρείες ρούχων να τους επιτρέψουν να πωλούν τα προϊόντα τους μέσω της  Revolve. Από τότε έχουν προσθέσει και τις δικές τους σειρές, με περίπου το 79% των πωλήσεων να πραγματοποιούνται σε πλήρη τιμή.

    Τα καθαρά έσοδα σχεδόν πενταπλασιάστηκαν το περασμένο έτος και ανήλθαν στα 30,7 εκατομμύρια δολάρια, με τις πωλήσεις να φτάνουν στα 499 εκατ. δολάρια.

    Αρκετοί αναλυτές της Wall Street διατύπωσαν σύσταση “buy” για την Revolve την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας αναφορά στην οικονομική της απόδοση, τη στρατηγική μάρκετινγκ με τους influencers καθώς και τη διεθνή επέκταση της.

    “Το μέλλον περιλαμβάνει πολλά από αυτά που έχουμε τώρα”, δήλωσε ο Mente σε συνέντευξή του τον περασμένο μήνα. “Όλα όσα κάνουμε τώρα αποδίδουν πολύ καλά”.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ