• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Το Brexit διώχνει από τη Βρετανία το «Monocle»

    • Bloomberg


    Στη Γερμανία θα εκτυπώνεται στο εξής το θρυλικό περιοδικό διεθνών θεμάτων και lifestyle Monocle, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα από ένα πιθανό «no deal» για το Brexit.

    Σύμφωνα με το ίδιο το περιοδικό, σήμερα εκτυπώνονται κάθε μήνα, στην Κορνουάλη, 155.000 τεύχη, από τα οποία εξάγεται το 80%. Και, σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη και πρόεδρο του περιοδικού, η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη επειδή φοβάται μην τυχόν και υπάρξει πρόβλημα με τη διανομή του περιοδικού στο εξωτερικό μετά το Brexit.

    «Δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό σχέδιο σε αυτήν τη χώρα», δήλωσε ο ίδιος σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Bloomberg, συμπληρώνοντας ότι οι ίδιοι, ως περιοδικό, ήθελαν να αισθάνονται σίγουροι πως είχαν κάποιο σχέδιο για την επόμενη μέρα.

    Το περιοδικό Monocle, η πλειοψηφία των μετοχών του οποίου ανήκει στον ελβετικό όμιλο Winkorp και στο οποίο έχει επενδύσει, μεταξύ άλλων, και ο όμιλος Nikkei, είναι ένα από τα πολλά βρετανικά media που προσπαθούν να αμβλύνουν τις συνέπειες μιας πιθανής κρίσης λόγω Brexit. Είναι ενδεικτικό ότι οι βρετανικές εφημερίδες αποθηκεύουν εδώ και καιρό χαρτί, μελάνι και άλλα εφόδια για την περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο χωρίς συμφωνία.

    Η Discovery Inc., η εταιρεία στην οποία ανήκουν τα κανάλια Eurosport και Animal Planet, υπέβαλε, από την πλευρά της, αίτηση για να της χορηγηθεί άδεια στην Ολλανδία, για να μην διακινδυνεύσει να πέσει «μαύρο» στα κανάλια της.

    Ο όμιλος Monocle, ο οποίος έχει επίσης καφέ στο Λονδίνο, τη Ζυρίχη και το Τόκιο, έναν ραδιοφωνικό σταθμό που εκπέμπει 24 ώρες το 24ωρο και δραστηριότητες λιανικής, με ταξιδιωτικούς οδηγούς κ.α., απασχολεί στη βρετανική πρωτεύουσα 60 εργαζομένους διαφόρων εθνικοτήτων.

    Το 2017, το Monocle είχε έσοδα 2,5 εκατ. ελβετικά φράγκα (20,6 εκατ. δολάρια) και δαπανά για την εκτύπωσή του περίπου 1,6 εκατ. δολάρια τον χρόνο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Mykonos Blues: Το «no deal» που απειλεί να «τραυματίσει» το ελληνικό ΑΕΠ



    ΣΧΟΛΙΑ