• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Το Bitcoin ανακάμπτει και οι θεσμικοί επενδυτές το… ξανασκέφτονται


    Σε νέο υψηλό έτους σκαρφάλωσε το Bitcoin, πλησιάζοντας τα 6.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβριο.

    Το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα σημείωσε άνοδο 4,7% και διαμορφώθηκε νωρίτερα στα 5.961 δολάρια στην αγορά του Λονδίνου, σύμφωνα με το Bloomberg. Τα περισσότερα από τα κρυπτονομίσματα με τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα κινήθηκαν επίσης ανοδικά, ωστόσο παρέμειναν πίσω από το Bitcoin.

    Το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα τραβάει και πάλι την προσοχή των τεχνικών αναλυτών και των συμβατικών επενδυτικών εταιρειών, καθώς δείχνει να ανακάμπτει μετά τη βουτιά κατά 74% που κατέγραψε πέρυσι, υποχωρώντας κάτω από τα 4.000 δολάρια.
    Bitcoin's April-May surge doubles that of rivals

     

    “Το Bitcoin δοκιμάζει νέα βραχυπρόθεσμα υψηλά επίπεδα, καθώς η συνολική θεσμική εμπλοκή γίνεται ολοένα και ισχυρότερη”, δήλωσε τηλεφωνικά από το Χονγκ Κονγκ ο Jehan Chu, managing partner στην Kenetic Capitalο. “Βλέπουμε τον ένα μετά τον άλλο θεσμικό επενδυτή να ευθυγραμμίζονται με το ρόλο των ψηφιακών νομισμάτων και το Bitcoin αποτελεί το βασικό τους εκπρόσωπο”.

    Η Fidelity Investments, η οποία ίδρυσε νωρίτερα φέτος μία υπηρεσία υπεύθυνη για τη φύλαξη του Bitcoin, σχεδιάζει να αρχίσει τις επόμενες εβδομάδες αγορές και πωλήσεις του κρυπτονομίσματος για τους θεσμικούς πελάτες της, σύμφωνα με πρόσωπο που έχει γνώση του θέματος.

    “Η Fidelity από μόνη της δεν θα κάνει τη διαφορά, ωστόσο η Fidelity με την E*Trade και την Ameritrase και τη Robin Hood και άλλες, μπορεί”, υποστηρίζει ο Chu, του οποίου η εταιρεία παρέχει επενδυτικές συμβουλές.

    bitcoin

     



    ΣΧΟΛΙΑ