• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Θρίλερ με τον θάνατο επιβάτη για τη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο

    • Bloomberg

    Carnival Sunrise


    Η οικογένεια του Jeffrey Eisenman, ενός 65χρονου επιβάτη στο κρουαζιερόπλοιο Carnival Sunrise, ισχυρίζεται σε μήνυσή της ότι η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο δεν του επέτρεψε να αποβιβαστεί από το πλοίο μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Ο Eisenman πέθανε καθ’ οδόν προς ένα άλλο λιμάνι.

    Εκπρόσωπος της Carnival δήλωσε ότι η εταιρεία διερευνά το θέμα, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω σχολιασμό.

    Ο Eisenman υπέστη σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ενώ το πλοίο ήταν δεμένο στο Grand Turk στις νήσους Τερκς και Κάικος στις 3 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με μήνυση που κατατέθηκε την Τετάρτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι. Ο γιατρός της Carnival δήλωσε ότι ο Eisenman χρειαζόταν επέμβαση stent και ότι έπρεπε να διακομιστεί αεροπορικώς στο Μαϊάμι επειδή το νοσοκομείο του Grand Turk δεν ήταν εξοπλισμένο με καρδιολογική μονάδα.

    Λίγο πριν από την αναχώρηση του πλοίου στις 16:00 η οικογένεια Eisenman ενημερώθηκε ότι δεν μπορούσε να φύγει και το πλοίο αναχώρησε με προορισμό το Σαν Χουάν. Σύμφωνα με τη μήνυση, η οικογένεια είχε ασφάλιση που κάλυπτε εναέριο μέσο διακομιδής.

    Ο Eisenman πέθανε το ίδιο βράδυ στο πλοίο, όμως το μαρτύριο δεν τελείωσε εκεί, υποστηρίζει η οικογένεια. Η Carnival είπε στους Eisenman ότι η σορός του δεν μπορούσε να αποβιβαστεί στο Πουέρτο Ρίκο. επειδή η εταιρεία δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι η σορός θα επέστρεφε άμεσα από το νησί. Η σύζυγος και η κόρη του Eisenman εγκατέλειψαν το πλοίο στο Πουέρτο Ρίκο, ενώ ο γιος του παρέμεινε στο πλοίο, συνοδεύοντας τη σορό πίσω στις ηπειρωτικές ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μήνυση.

    Η οικογένεια Eisenman κατηγορεί την εταιρεία για αμέλεια, επειδή δεν εκτίμησε τη σοβαρότητα της κατάστασης του Eisenman και δεν φρόντισε για την άμεση διακομιδή του.

    Οι μετοχές της Carnival δε μεταβλήθηκαν σημαντικά την Τετάρτη, σημειώνοντας άνοδο 0,4% για να κλείσουν στα 53,39 δολάρια. Η μετοχή έχει ενισχυθεί κατά 8,3% φέτος, έναντι ανόδου 15% για τον δείκτη S & P 500.

    Οι εταιρείες κρουαζιέρας διαθέτουν ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για την αντιμετώπιση κρίσιμων απροσδόκητων περιστατικών, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Κρουαζιερόπλοιων. Ο κλάδος δεν έχει μια καθολική προσέγγιση για όλες τις εταιρείες και η ανταπόκριση διαφέρει ανάλογα με την κατάσταση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ένωσης.



    ΣΧΟΛΙΑ