• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Τέσσερα αδέλφια, ένα συμφωνητικό και μία δικαστική διαμάχη με στόχο 11,2 δισ. δολάρια

    • Bloomberg

    Οι αδελφοί Hinduja


    Μία επιστολή που έχουν υπογράψει οι τέσσερις αδελφοί Hinduja έχει βρεθεί στο επίκεντρο μίας δικαστικής διαμάχης που αφορά το μέλλον της περιουσίας της οικογένειας, ύψους 11,2 δισ. δολαρίων.

    Το έγγραφο του 2014 αναφέρει ότι τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει ο ένας αδελφός ανήκουν σε όλους, και ότι καθένας από τους τέσσερις θα ορίσει τους υπόλοιπους εκτελεστές του. Ωστόσο τώρα, ο Srichand Hinduja, 84 ετών, ο πατριάρχης της οικογένειας, και η κόρη του Vinoo, επιδιώκουν να χαρακτηρίσουν άκυρη την επιστολή.

    Η διαμάχη μεταξύ της οικογένειας που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήρθε στο φως με την απόφαση που εκδόθηκε την Τρίτη από δικαστή του Λονδίνου, η οποία είπε ότι οι τρεις άλλοι αδελφοί, Gopichand, Prakash και Ashok, προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την επιστολή για να πάρουν τον έλεγχο της Hinduja Bank – περιουσιακό στοιχείο που ήταν μόνο στο όνομα του Srichand.

    Ο Srichand και η Vinoo θέλουν το δικαστήριο να αποφανθεί ότι η επιστολή δεν πρέπει να έχει “καμία νομική ισχύ” και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαθήκη, είπε η δικαστής. Επίσης, επισήμανε ότι ο Srichand είχε επιμείνει ήδη από το 2016 ότι η επιστολή του Ιουλίου δεν αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες του και ότι τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας πρέπει να διαχωριστούν.

    Σε μια δήλωση, τα τρία αδέλφια δήλωσαν ότι οι μεταξύ τους διαφορές δεν θα έχουν αντίκτυπο στην επιχείρησή τους και ότι η διαδικασία «αντιβαίνει στις αξίες του ιδρυτή και της οικογένειάς μας». Είπαν ότι αυτές οι αρχές ισχύουν εδώ και δεκαετίες, ειδικά η ιδέα ότι «όλα ανήκουν σε όλους και τίποτα δεν ανήκει σε κανέναν».

    «Σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε τον ισχυρισμό αυτό για να διατηρήσουμε αυτές τις πολύτιμες οικογενειακές αξίες”, ανέφεραν τα τρία αδέλφια σε ένα email.

    Εάν ο ισχυρισμός του Srichand Hinduja γίνει δεκτός, τότε όλα τα περιουσιακά στοιχεία που είναι στο όνομα του θα μεταβιβαστούν στην κόρη του και στην άμεση οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της συμμετοχής στην Hinduja Bank, σύμφωνα με την απόφαση. Η δικαστής σημείωσε ότι ο Srichand δεν είναι ικανός να δίνει οδηγίες στους δικηγόρους του και διόρισε την Vinoo να ενεργήσει για λογαριασμό του.

    Η οικογένεια Hinduja είναι μία από τις πλουσιότερες στον κόσμο. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους προέρχεται από τον όμιλο Hinduja, τον κολοσσό που έχει ρίζες περισσότερο από έναν αιώνα πριν, και που σήμερα έχει επενδύσεις σε πολλούς κλάδους, όπως ο χρηματοοικονομικός, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η υγειονομική περίθαλψη, σε σχεδόν 40 χώρες, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

    Ο Bloomberg Billionaires Index αποτιμά την περιουσία της οικογένειας στα 11,2 δισ. δολάρια.

    Τα τέσσερα αδέλφια Hinduja τώρα συμμετέχουν στη διοίκηση του ομίλου που εδρεύει στη Βομβάη, η οποία υπέστη οικονομικό πλήγμα λόγω της πανδημίας. Οι μετοχές της Ashok Leyland Ltd., της ινδικής κατασκευάστριας φορτηγών που ελέγχεται από την αυτοκινητοβιομηχανία της Hinduja Group, υποχώρησαν περισσότερο από 1/3 τον Μάρτιο. Η παγκόσμια επιβράδυνση των ταξιδιών έπληξε επίσης την Gulf Oil International του ομίλου.

    Αυτό το μήνα, η κεντρική τράπεζα της Ινδίας ενέκρινε το σχέδιο των αδελφών να αυξήσουν το μερίδιό τους στην IndusInd Bank Ltd., με τις μετοχές τους να έχουν χάσει 66% της αξίας τους φέτος, σύμφωνα με πληροφορίες.



    ΣΧΟΛΙΑ