• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Τάνκερ με ρωσικό φυσικό αέριο για τη Βοστώνη κάνει… επιτόπια στη μέση του Ατλαντικού

    • Bloomberg
    ναυτιλία


    Τρεις εβδομάδες αφότου παρέλαβε ένα αμφιλεγόμενο φορτίο από τη Βρετανία, ένα τάνκερ που μετέφερε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) με προορισμό τη Βοστώνη έκανε… επιτόπια στροφή, βάζοντας πλώρη για την Ευρώπη, μόλις μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη παράδοση του LNG στις ΗΠΑ.

    Το τάνκερ της εταιρείας Gaselys, το οποίο επρόκειτο να φτάσει στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ το Σάββατο, κατευθύνεται πλέον προς το ισπανικό λιμάνι του Algeciras, κοντά στο Γιβραλτάρ. Το πλοίο μεταφέρει LNG που παρέλαβε από έναν τερματικό σταθμό κοντά στο Λονδίνο, ο οποίος λίγο καιρό νωρίτερα είχε παραλάβει το πρώτο του φορτίο καυσίμων από τη μονάδα LNG Yamal της Ρωσίας.

    Το φυσικό αέριο είχε σταλεί στη Βοστώνη μετά το πολικό ψύχος που έπληξε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ τις προηγούμενες ημέρες, στέλνοντας τις τιμές στα ύψη.

    Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας πέρυσι, μετά τις ενδείξεις για ρωσικό… δάκτυλο στις εκλογές του 2016, κάνοντας ακόμη πιο αυστηρούς τους περιορισμούς που είχαν τεθεί μετά την επέμβαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κριμαία, περίπου τέσσερα χρόνια νωρίτερα.

    Παρ’ όλα αυτά, έχει ξανασυβεί φορτία LNG που δεν δεσμεύονται από συμβόλαια με συγκεκριμένο προορισμό να αλλάζουν ρότα εν πλω, καθώς οι ιδιοκτήτες των φορτίων κοιτούν να εξασφαλίσουν την υψηλότερη δυνατή τιμή και την καλύτερη αγορά.

    ναυτιλία

     



    ΣΧΟΛΙΑ