• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Στο διάστημα θα ταξιδέψει και η μητέρα του Τζέφ Μπέζος

    • Bloomberg

    Jeff Bezos


    «Το εισιτήριο για το διάστημα είναι πολύ ακριβό. Σκοπός μου είναι να χρησιμοποιήσω τα κέρδη του “λαχείου” Amazon για να ρίξω την τιμή αυτού του εισιτηρίου και να μπορέσουμε να εξερευνήσουμε το ηλιακό μας σύστημα» δήλωσε ο Τζεφ Μπέζος καθώς δεχόταν το Βραβείο Μπαζ Όλντριν στο ετήσιο γκαλά του Κλαμπ των Εξερευνητών το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη. Η λέσχη, που ιδρύθηκε το 1904, χρηματοδοτεί και προωθεί εξερευνητικές αποστολές ανά την υφήλιο. Λίγο πριν ο ιδρυτής της Amazon είχε εξηγήσει ότι χρηματοδοτεί τη διαστημική του εταιρεία Blue Origin με 1 δισ. δολάρια το χρόνο πουλώντας μετοχές της Amazon. Η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο αυτή τη στιγμή φτάνει τα 131 δισ. δολάρια, με τα 125 δισ. σε μετοχές της Amazon. Φέτος έχει αυξήσει τον πλούτο του περισσότερο από κάθε άλλο δισεκατομμυριούχο στο Bloomberg Billionaires Index.

    Στο δείπνο με τους 1.200 καλεσμένους έδωσε το «παρών» και η Τζάκι Μπέζος, μητέρα του τιμωμένου προσώπου. Η οποία θα ταξιδέψει και στο διάστημα μαζί του, ενώ τον έχει ήδη συνοδεύσει σε αποστολές περισυλλογής κινητήρων για πυραύλους από τα βάθη των ωκεανών. Όπως αφηγήθηκε ο Μπέζος από το πόντιουμ, «όταν επιβιβαστήκαμε στο πλοίο ο Νορβηγός καπετάνιος, ένας ωραίος τύπος, με πλησίασε και μου είπε: “Κύριε Μπέζος, επειδή μαζί μας είναι η μητέρα σας και δεν είχαμε ποτέ γυναίκα στο πλοίο, πήρα την πρωτοβουλία και αφαίρεσα όλη την πορνογραφία από τους κοινόχρηστους χώρους. Ελπίζω να μην έχετε πρόβλημα”».

    Η ωκεανογράφος Ίντιθ Βίντερ, που επίσης τιμήθηκε στην εκδήλωση, δήλωσε ότι θα προτιμούσε τα δισεκατομμύρια του Μπέζος να πάνε στην εξερεύνηση των ωκεανών αντί για το διάστημα. Ενώ ο Τζέιμς Γουάτσον, που μαζί με τον Φράνσις Κερκ ανακάλυψαν το 1953 τη δομή του DNA, συμβούλευσε τον Μπέζος να ξοδέψει για την εξερεύνηση του διαστήματος μόνο το 1/4 της περιουσίας του, ώστε να βοηθήσει στη λύση των προβλημάτων του δικού μας πλανήτη.

    Ο Μπέζος πάντως αγαπάει εξίσου και τον πλανήτη Γη. «Έχουμε στείλει πολλά σκάφη σε κάθε πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Πιστέψτε με, ο δικός μας είναι ο καλύτερος», είπε. «Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι πολύτιμος».

    Λίγες ώρες μετά και αρκετά χιλιόμετρα πιο μακριά, στο Όστιν του Τέξας, ένας άλλος δισεκατομμυριούχος, ο Ίλον Μασκ της Tesla και της SpaceX, αποκάλυψε τα δικά του σχέδια για το διάστημα…



    ΣΧΟΛΙΑ