• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Στα 1,14 τρισ. δολάρια ο «λογαριασμός» των δημοσιονομικών μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού και τη στήριξη αγορών και επιχειρήσεων παγκοσμίως

    • Bloomberg


    Στο ποσό των 1,14 τρισ. δολαρίων υπολογίζεται ότι ανέρχεται το κόστος των δημοσιονομικών μέτρων στήριξης που έχουν ήδη ληφθεί ή εξετάζονται από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού και την οχύρωση αγορών και επιχειρήσεων.

    Σημαντική είναι η συμβολή Γερμανίας και Γαλλίας, που δεσμεύθηκαν να δώσουν εγγυήσεις για τραπεζικά δάνεια ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων. Συγκεκριμένα, η Γαλλία θα παράσχει εγγυήσεις για τραπεζικά δάνεια συνολικού ύψους έως 300 δισ. ευρώ, για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που θα πληγούν περισσότερο από την πανδημία, ενώ η Γερμανία έχει ανακοινώσει ότι διαθέτει στη μάχη κατά των επιπτώσεων του κορονοϊού έως 550 δισ. ευρώ μέσω της κρατικής τράπεζας KfW.

    Ορισμένες κυβερνήσεις διαθέτουν νέα κονδύλια για τη χορήγηση έκτακτων επιδομάτων και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ αρκετές σχεδιάζουν στοχευμένα μέτρα όπως φοροαπαλλαγές και ενισχύσεις για δάνεια. Σε κάθε περίπτωση, οι τραπεζικές εγγυήσεις έχουν αρχίσει να έχουν όλο και σημαντικότερη θέση στα μέτρα στήριξης που λαμβάνονται.



    ΣΧΟΛΙΑ