ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Σλοβακία στοχεύει να έχει συνάψει συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους, η οποία θα επιτρέψει τη συνέχιση της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας, δήλωσε η Denisa Sakova, αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομίας της χώρας.
Οι συζητήσεις αφορούν 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με διάφορους εταίρους, δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ενέργειας στις Βρυξέλλες.
«Θα θέλαμε να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους», δήλωσε η ίδια. «Ελπίζουμε ότι θα την κλείσουμε, αλλά αυτό εξαρτάται από άλλους εταίρους».
Η Σλοβακία είναι βασικός εναπομείνας αγοραστής του ρωσικού φυσικού αερίου που ρέει μέσω της Ουκρανίας. Η συμφωνία διαμετακόμισης λήγει στο τέλος του έτους χωρίς να έχει συμφωνηθεί ακόμη εναλλακτική λύση. Έχουν διατυπωθεί διάφορες επιλογές για να συνεχιστεί η ροή του φυσικού αερίου, μεταξύ άλλων με τη βοήθεια μεσαζόντων.
Διαβάστε επίσης:
Παπαθανάσης: 100 επενδυτικά σχέδια ύψους 144 εκατ. ευρώ για την Φλώρινα
ΗΠΑ: Nέες κυρώσεις κατά Ρωσίας και Βόρειας Κορέας
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Επέβαλε συνολικά πρόστιμα ύψους €44.000
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurobank: Ακυρώνει 28,1 εκατ. ίδιες μετοχές – Μειώνεται το μετοχικό κεφάλαιο κατά €6,18 εκατ.
- Lamda Development: Ξεκινά η διαδικασία πρόωρης εξόφλησης του ομολόγου των 320 εκατ. ευρώ
- Στρατηγική συνεργασία Panik Entertainment Group και DP Group για τη δημιουργία της Crescendo Music
- Παπουτσάνης: Αύξηση 5,2% στον κύκλο εργασιών το α’ εξάμηνο – Διατηρεί τον στόχο για διψήφια ανάπτυξη το 2026
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.