• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Συμφωνία 10ετούς συνεργασίας της Google με τη Deutsche Bank

    • Bloomberg

    Christian Sewing, CEO Deutsche Bank


    Η Alphabet Inc. της Google και η Deutsche Bank AG συμφώνησαν να συνάψουν μακροχρόνια συνεργασία σύμφωνα με την οποία η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας θα παρέχει στη γερμανική τράπεζα υπηρεσίες cloud.

    «Η συνεργασία με την Google Cloud θα είναι ένας σημαντικός μοχλός του στρατηγικού μας μετασχηματισμού”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing σε κοινή δήλωση των δύο εταιρειών την Τρίτη. «Είναι μια συνεργασία που αφορά στα έσοδα αλλά και στο κόστος”.

    Η σύμβαση της συνεργασίας θα διαρκέσει τουλάχιστον 10 χρόνια και η Deutsche Bank αναμένει αθροιστική απόδοση από την επένδυση του ενός δισ. ευρώ (1,1 δισ. δολάρια) μέσω της συμμαχίας, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι εταιρείες σχεδιάζουν επίσης να πραγματοποιήσουν κοινές επενδύσεις στην τεχνολογία και να μοιραστούν τα έσοδα που θα δημιουργηθούν, καθώς οι μηχανικοί των δύο επιχειρήσεων θα μπορούν να αναπτύξουν από κοινού προϊόντα.

    Πριν από ένα χρόνο, ο Sewing παρουσίασε μια στρατηγική που επικεντρώνονταν σε βαθιές περικοπές κόστους, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για την τεχνολογία των πληροφοριών. Επίσης, προσέλαβε τον Bernd Leukert, πρώην στέλεχος του γερμανικού γίγαντα λογισμικού SAP SE, για να επιταχύνει τις προσπάθειες της τράπεζας να ψηφιοποιήσει τις δραστηριότητές της.

    Οι εταιρείες αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το ποσό που θα πληρώσει η Deutsche Bank για τις υπηρεσίες της Google.

    Τα τελευταία χρόνια οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν αρχίσει να διαθέτουν δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τα τμήματα πληροφορικής τους, επιλέγοντας συχνά να τοποθετούν περισσότερα από τα δεδομένα τους στο cloud. Αυτό έχει δελεάσει τους μεγάλους παρόχους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Google, Microsoft Corp. και Amazon.com Inc., σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg που διεξήχθη νωρίτερα φέτος.

    Νίκη για τη Google

    Η συμφωνία χαρακτηρίζεται ως μία αξιοσημείωτη νίκη για την Google, η οποία προσπαθεί να αποδείξει ότι οι υπηρεσίες cloud που παρέχει μπορούν να εξυπηρετήσουν τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Μέχρι σήμερα, ο μοναδικός μεγάλος τραπεζικός πελάτης της Google ήταν η HSBC Holdings Plc. Ωστόσο, για τον Thomas Kurian, επικεφαλής του τμήματος cloud της Google, ο χρηματοοικονομικός κλάδος αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους πελατών από το 2018.

    “Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη στρατηγική μας συνεργασία και για την ευκαιρία που έχει η Google Cloud να φανεί χρήσιμη στην Deutsche Bank και τους πελάτες της, καθώς αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους και διαμορφώνουν το μέλλον της βιομηχανίας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, Sundar Pichai στο δελτίο τύπου.

    Οι εταιρείες υπέγραψαν μια μη δεσμευτική επιστολή προθέσεων και σκοπεύουν να ολοκληρώσουν τη σύμβαση τους επόμενους μήνες, δήλωσαν στην ανακοίνωση.



    ΣΧΟΛΙΑ